Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-3°C

O groapă nesemnalizată a produs daune de peste 2.000 de euro. Într-o singură noapte

17 August 2019 16:47

O groapă nesemnalizată a produs daune de peste 2.000 de euro. Într-o singură noapte

O lucrare la infrastructura subterană în urma căreia a rezultat o groapă în asfalt a produs pagube de peste 2.000 de euro mașinii unui sibian stabilit în Germania. Groapa nu era semnalizată.

Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, pe strada Bahluiului la intersecția cu strada Horia. Era vineri dimineața, iar sibianul aflat la volanul mașinii personale circula înspre Calea Dumbrăvii. “În fața mea circula o autoutilitară din seria celor 7,5 tone. La un moment dat am văzut cum sare în fața mea autoutilitara lovind groapa. Am încercat să evit și eu groapa, dar din sens opus venea o mașină. Așa am ajuns să lovesc marginile acelei gropi cu partea dreaptă a mașinii. A fost ca și cum aș fi lovit o bordură. Marginile gropii aveau peste 15 cm înălțime, mie îmi treceau de glezne“, povestește sibianul pentru Turnul Sfatului.

La o primă constatare efectuată de reprezentanța din Sibiu, mașina sibianului stabilit în Germania are nevoie de reparații de aproximativ 1.800 de euro, pentru început. “Aveam cauciucuri din gama celor run-flat. Cel de pe față s-a spart. Ambele jante și de pe față și de pe spate sunt îndoite. Acestor costuri li se vor adăuga și cele de reparație a casetei de direcție, căci volanul stă strâmb, iar la viraj caseta produce sunete“.

Plimbatul pe la instituții

Imediat după incident, sibianul a chemat Poliția locală. “Mi-au spus că au avut astfel de situații cu gropi nesemnalizate și că ei vor întocmi un raport, pe care să mă duc să îl ridic de la sediul lor“. Sibianul a apelat apoi și la Poliția rutieră, care a întocmit un proces-verbal în care “oponent“ a fost groapa nesemnalizată. “A doua zi, vineri, m-am dus și la Primărie, să văd ce trebuie să fac pentru a recupera banii de reparații. Dar de acolo m-au trimis înapoi la Poliția locală, să revin cu raportul întocmit de ei. La Poliția locală, însă, raportul nu l-am putut primi pe loc. Mi-au spus să depun cerere, am primit număr de înregistrare, iar acum aștept să fiu sunat“.

A doua zi, seara, groapa era umplută din nou cu pietriș și semnalizată A doua zi, seara, groapa era umplută din nou cu pietriș și semnalizată

De la gaz

Potrivit informațiilor obținute de Turnul Sfatului, intervenția de pe strada Bahluiului a fost efectuată de reprezentanții Delgaz, iar reprezentanții administrației locale sfătuiesc păgubitul să se adreseze respectivei societăți pentru recuperarea pagubelor. Vineri după-amiaza, groapa a fost umplută cu pietriș, iar în mijlocul acesteia a fost amplasat un element de semnalizare. La mijlocul acestei săptămâni, groapa a fost asfaltată. “Nu știu dacă îmi voi recupera banii, avocatul mă asigură că așa va fi. Dar, cel puțin, am văzut că a doua zi au pus nisip în groapă și au semnalizat-o, măcar să nu mai pățească și alții ca mine“.

Săptămâna aceasta, groapa a fost acoperită cu asfalt Săptămâna aceasta, groapa a fost acoperită cu asfalt

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus