Vineri,
07.08.2020
Partial Noros
Acum
21°C

Fetele abuzate de polițistul sibian au povestit totul: „S-a dezbrăcat și s-a urcat peste fetiță”

23 August 2019 12:41

Fetele abuzate de polițistul sibian au povestit totul: „S-a dezbrăcat și s-a urcat peste fetiță”

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a vorbit astăzi despre scandalul care îl are în centrul atenției pe agentul de poliție care ar fi încercat să abuzeze două tinere pe care le antrena la box în timpul liber. Se pare că totul s-a aflat după ce fetele au plecat de la clubul de box condus de suspect și la cel de-al doilea au întâlnit alți doi polițiști care au reușit să le câștige încrederea, cele două dezvăluind întreaga poveste.

Fetele, după ce au fost abuzate au avut o depresie, au avut un șoc și au vrut să renunțe la club, arată Ion Veștemean. „Nu s-au mai dus o perioadă foarte lungă. Fiind totuși fete care au făcut performanță, fața de 12 ani fiind de două ori campioană națională, s-au orientat spre alt club din oraș, în cadrul căruia tot doi polițiști din IPJ Sibiu sunt instructori. Au fost surprinși că cele două fete au renunțat așa că au început să le pună întrebări. La început nu au vrut să spună, au ținut secret, însă treptat le-au câștigat încrederea și fetele s-au deschis, le-au mărturisit că bărbatul a avut un comportament ciudat cu ele și nu numai, cu toate fetele, le pipăia”, povestește prim-procurorul.

Apoi tinerele le-ar fi povestit inclusiv cele două experiențe de la București, cum bărbatul ar fi dormit în aceeași cameră cu ele, cum pe fetița de 12 ani a încercat să o violeze.

„S-a dezbrăcat de haine și s-a urcat peste fetiță, aceasta neavând nicio posibilitate să se apere. S-a luptat cam două ore, fetița i se adresa cu apelativul „maestre”, îi spunea „sunteți căsătorit, eu sunt minoră, aveți o soție frumoasă”, a încercat din răsputeri să îl respingă, a reușit într-un final, dar toată noaptea și-a petrecut-o în baie, de frică să nu se întoarcă maestrul. Cu cealaltă, la un an distanță, în februarie 2019, în același mod s-a întâmplat. S-au cazat la același hotel, peste noapte a încercat și cu ea să întrețină relații sexuale, a existat o luptă între cei doi, care a durat mai bine de 2-3 ore, bărbatul a renunțat”, arată Veștemean.
Ion Veștemean Ion Veștemean

A încercat să le convingă să nu depună mărturie

După ce polițiștii de la clubul de box au aflat întreaga poveste au început demersurile legale, fiind sesizată și Judecătoria Sibiu.

„Noi, observând că este un caz delicat, am optat pentru preluarea lui, am repartizat la o colegă care în două luni de zile a reușit să formeze un probatoriu concludent, a făcut o propunere de arestare preventivă, judecătorul nu a fost întru totul de acord cu propunerea noastră, a respins-o și a optat pentru arest la domiciliu. Dosarul vizează aceste două fete, dar urmează mai multe audieri. Este destul de greu să le convingem, pentru că sunt totuși lucruri foarte intime și de aceea am optat să se ocupe colega procuror. Familiile nu au depus plângeri pentru că minorele s-au ascuns față de toată lumea”, explică prim-procurorul.

Se pare că atunci când i s-au pus în vedere acuzațiile, polițistul s-ar fi declarat surprins, cu toate că probele procurorilor arată că bărbatul știa prea bine de dosarul împotriva lui și chiar le-a contactat pe fete în încercarea de a le convinge să nu spună nimic.

„Vom evalua dacă este nevoie de consiliere, pentru că în mod cert sunt afectate. Agentul nu a recunoscut faptele. La momentul inițial a fost chiar surprins de acuzații, deși știa că are acest dosar și a încercat să contacteze fetele, a și reușit să le spună să nu depună plângere, le spunea că a fost doar o glumă, ceva nevinovat. Noi avem la dosar toate aceste lucruri pentru că în acea perioadă deja îl cercetam”, spune Ion Veștemean.
Probele pe care le dețin la momentul actual împotriva bărbatului sunt concludente, se pare. Potrivit prim-procurorului, odată ce s-a trecut la ascultarea apelurilor suspectului, totul a început să prindă contur. Bărbatul riscă acum pentru tentativă de viol între 2 ani jumătate și 6 ani, iar la agresiune sexuală este până în 12 ani pedeapsa. Rămâne de văzut care vor fi măsurile ce se vor impune.

 

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Mircea

Acum 11 luni

Si care e numele flacaului? Ce tot protejati atata toate rebuturile societatii?
Raspunde

crocozauru de fer

Acum 11 luni

intrati pe site-ul PORTALUL INSTANTELOR, cautati judecatoria Sibiu, apoi sedintele de judecata din 22 august si aflati
Raspunde

Sibian

Acum 11 luni

Pai si cum e "box", e inscenare penibila? Scrisa cu majuscule...
Raspunde

Che

Acum 11 luni

Animalu'...trebuie castrat...batut bine...boxat...la greu...
Raspunde

S

Acum 11 luni

@mircea Prenumele e al unui cunoscut patron din fotbal, numele e al unui cunoscut președinte din anii 90 și 2000.
Raspunde

un parinte

Acum 11 luni

e vorba de dosarul 1984/85/2019/a1.2 ?
Raspunde

B.Utoru

Acum 11 luni

Dosar 8919/306/2019 din 22.08.2019. la Judecătoria Arad. Prenumele lui Becali și numele lui Ilici. Nu postez toată soluția instanței, pentru a proteja fetele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus