Miercuri,
15.07.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

Declarația Poliției Române după apelurile false de la Sibiu: „112 nu este un mijloc de a crea alibiuri”

25 August 2019 18:19

Declarația Poliției Române după apelurile false de la Sibiu: „112 nu este un mijloc de a crea alibiuri”

Astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc o declarație de presă în cadrul căreia a fost transmis apelul Poliției Române ca urmare a faptului că, în ultima perioadă de timp, se înregistrează o creștere îngrijorătoare a apelurilor false la 112.

„Nu mai reprezintă un secret faptul că, în ultima perioadă de timp, ne confruntăm cu foarte multe apeluri false, în care se reclamă, într-o proporție îngrijorătoare, răpirea unor persoane, lipsirea de libertate sau sechestrarea.

Ieri, a fost prezentat în spațiul public ultimul caz înregistrat în București, unde peste 80 de polițiști, timp de mai multe ore, au căutat o adolescentă, pentru ca totul să se dovedească a fi o glumă proastă. Din păcate, nu a fost un caz singular. Astăzi, vorbim de Sibiu, unde o femeie și-a alertat familia că este lipsită de libertate, în condițiile în care anunțase că are cu ea și copilul de 1 an și 8 luni. În realitate, femeia în vârstă de 30 ani încerca să își construiască o apărare față de concubinul său, căruia i-ar fi sustras portofelul. Acum, tânăra este cercetată penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare.

Și în cazul de la Sibiu vorbim tot despre zeci de polițiști angrenați în operațiunile de căutare”, a transmis instituția.

Potrivit polițiștilor români, problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor.

„Dacă sunteți copii, nu vă jucați cu 112! Poate alți copiii, în acel timp, au nevoie urgentă să ajungă cineva la ei.

Dacă sunteți părinți, învățați-i pe cei mici la ce se folosește 112. Explicați-le că acest număr nu este de joacă.

Și nu în ultimul rând, pentru noi, cei maturi, 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri.

Să nu uităm că sutele de polițiști angrenați în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeași care trebuie să intervină la urgențe reale.

Mai mult, în spatele a ceea ce se vede în spațiul public, la o astfel de intervenție - de cele mai multe ori acele patrule de poliție - sunt specialiști, tehnică de localizare, logistică, decidenți, procurori sau polițiști.

Pentru eficiența acestui întreg angrenaj, acești oameni ar trebui să se ocupe de situațiile reale. Cele în care viața unor vecini, prieteni, rude sau cunoștințe de ale noastre, este pusă în primejdie”.

Vedeți întreaga adresare mai jos:

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus