Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
9°C

După o grădină sănătoasă, o masă copioasă. Demonstrații culinare în grădinițele din Sibiu

16 Septembrie 2019 12:42

După o grădină sănătoasă, o masă copioasă. Demonstrații culinare în grădinițele din Sibiu

Chef Dani, bucătarul restaurantului She’s Green din Sibiu, a fost săptămâna trecută în cinci dintre grădinițele din Sibiu, pentru a le vorbi copiilor despre alimentația sănătoasă, dar și pentru a le arăta cât de simplu se poate face o salată de legume, proaspătă și sănătoasă.

IMG_4869

Întâlnirea copiilor cu bucătarul face parte din proiectul ”Grădina din Grădiniță”, prin care s-au amenajat cinci grădini de legume, locuri unde aproximativ 300 de copiii învață arta grădinăritului.

IMG_6116

Copiii din Grădinița nr. 22, de pe Calea Poplăcii, Grădinița Frații Grimm, de pe strada Oituz, Grădinița nr. 29, de pe strada Negoveanu, Grădinița nr. 36, de pe str. Constructorilor și Grădinița nr. 43 de pe Aleea Streiu au primit seturi de grădinărit, șorțulețe, stropitori și câte o carte de colorat, în care li s-a explicat într-un limbaj apropiat vârstei lor cum să întrețină o grădină de legume. De asemenea, acum, la finalul proiectului, toți copiii din grădinițele din municipiul Sibiu primesc creioane de colorat și cărți de colorat în care vor vedea ce au reușit să realizeze colegii lor din cele cinci grădinițe din cadrul proiectului.

IMG_6150

Proiectul își propune educarea copiilor care merg la grădinițele din Sibiu în privința cultivării legumelor și fructelor, educarea părinților de către copiii, care prin intermediul acestui program, vor învăța să-și cultive într-un spațiu restrâns câteva răsaduri care le vor împrospăta aroma meselor pregătite în familie, dar și ca, prin puterea exemplului, să le arate tuturor copiilor din grădinițele sibiene ce s-a realizat într-un anotimp de către alți copii la fel ca ei.

IMG_5859

Proiectul este organizat de Asociația de Bun Gust și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității și de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității. Proiectul este susținut de Romgaz, Soma și Turnul Sfatului și este realizat cu ajutorul producătorilor locali de la Grădina Verde Sibiu și restaurantul She’s Green din Sibiu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus