Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Câți elevi fac naveta la școală în județul Sibiu: peste 200 merg din oraș în sat

Câți elevi fac naveta la școală în județul Sibiu: peste 200 merg din oraș în sat

Peste 10.000 de elevi din județul Sibiu sunt navetiști. Majoritatea dintre ei au domiciliul în mediul rural și merg la o școală din oraș, însă sunt și câteva sute de tineri care merg la o școală în sat, deși au domiciliul în oraș.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în școlile din județ învață 61.035 de elevi. Dintre aceștia, 24.546 tineri locuiesc în mediul rural, iar peste 36.000 de elevi - în mediul urban.

Mai mult de 10.000 de elevi fac naveta atunci când merg la școală. Cei mai mulți sunt liceeni: 3.982 de tineri din clasele X - XII nu învață în localitatea unde își au domiciliul. Dintre cei care fac naveta din mediul rural în urban sunt 3.036 la număr, iar peste 800 fac naveta dintr-un oraș în altul.

Urmează cei din nivelul gimnazial, unde peste 2.000 de tineri sunt navetiști: 858 de tineri cu domiciliul în mediul rural fac naveta tot în mediul rural, iar 823 - din rural în urban; alți 339 de elevi fac naveta dintr-un oraș în alt oraș.

Conform datelor IȘJ Sibiu, există și peste 200 de elevi care învață într-o școală dintr-un sat deși au domiciliul în oraș - în total, 238. Astfel, doi tineri sunt la nivel preșcolar, 23 învață în clasele primare, iar 76 - la gimnaziu. Alți 137 de tineri învață într-un liceu sau școală profesională, având domiciliul în mediul urban și fac naveta în mediul rural. Alți 2.084 de tineri fac naveta dintrun oraș în alt oraș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri:

Vizualizari: 1818

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionela Mreana

Acum 4 ani

Noroc ca la noi e bogatie si avutie, nu ca la saracii aia. Dinca n-ar rezista o zi in Sibiu, cel mai avut judet din tara.
Raspunde

@Ionela Mreana

Acum 4 ani

Nu intaleg de ce esti primul / a care face comentari mereu deviate de la subiect .Pe linga ca folosesti mai multe nume .Si alta chestie nu intaleg de ce turnulsfatului nu modereza cum trebuie comentarile tale.
Raspunde

Ciuciu

Acum 4 ani

Si alta chestie nu intaleg de ce turnulsfatului nu modereza cum trebuie comentarile tale. ca sunt varza
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionela Mreana

Acum 4 ani

Cenzura? Pesedistule!
Raspunde

///

Acum 4 ani

Vin la oras si ard gazul de pomana pe aici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus