Joi,
11.08.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Meniurile pentru copii din restaurante: „I don’t know”, „I don’t care” sau „I am not hungry”

Meniurile pentru copii din restaurante: „I don’t know”, „I don’t care” sau „I am not hungry”

Mâncarea din restaurate reprezintă o experiență completă, servirea, mâncarea și ambianța pot face diferența între o masă bună sau opusul. Pentru adulți opțiunile sunt nelimitate, meniurile abundă de preparate cu nume interesate și ingrediente inedite. Desigur, există și variante mai simple pe gustul fiecăruia. Copiii, în schimb, au nevoie de porții mai mici, nu pot mânca orice și de cele mai multe ori se îndreaptă spre variante pe care le cunosc deja. Aici intervine „meniul pentru copii”.

Surprinzător nu sunt foarte multe restaurante în centrul orașului care să dispună de această opțiune salvatoare pentru părinți. Pe Nicolae Bălcescu sunt amplasate două fast-food-uri care au meniuri pentru juniori – McDonald’s și Super Mamma. În Piața Mică, la Kulinarium, am descoperit un meniu ingenios, preparatele au nume amuzante precum „I don’t know”, „I don’t care” sau „I am not hungry”. Toate au prețuri rezonabile, maxim 17 lei și au 150 – 100 g pentru un fel principal și 50 g pentru o garnitură.

sursa: kulinarium.ro sursa: kulinarium.ro

Puțin mai jos de Piața Mică, la Pasajul Sărilor este un alt restaurant cu meniul pentru copii, Butoiul de Aur. Sunt trei opțiuni, în valoare de 19 lei fiecare, mămăligă cu smântână, piept de pui la grătar sau șnițel de pui. Pe strada Filarmonici la Hermania, meniurile pentru copii costă 22 de lei. Copiii pot alege dintre cașcavalul pane cu dulceață, șnițel de pui cu piure sau pieptul de pui la grătar cu cartofi prăjiți.

sursa: butoiuldeaur-sibiu.ro sursa: butoiuldeaur-sibiu.ro

sursa: hermania.sobis.ro sursa: hermania.sobis.ro

Grădina Restaurant Sibiu, de pe Bulevardul Victoriei, are o atenție deosebită îndreptată spre copii. Mâncarea este asociată cu personajele de desene animate, precum Mikey Mouse, Tweety, Nemo și Goofy. Prețul maxim al unui meniu poate ajunge la 20 de lei, iar prețul minim la 14 lei pentru o porție. De asemenea, sâmbăta și duminica între 12:30 și 15:30 mâncarea unui copil este gratuită dacă un adult consumă în valoare de 50 de lei.

sursa: www.gradinasibiu.ro sursa: www.gradinasibiu.ro

Până la urmă un copil poate consuma și alte variante din meniu, în restaurante există preparate precum piept de pui și cartofi prăjiți. Reprezentații restaurantelor Frida și La Dobrun au menționat că pot face și porții mai mici de mâncare dedicate copiilor, iar ei pot alege din meniul normal. „Pentru grupuri de copii mereu pregătim ceva special”, spune reprezentatul La Dobrun.

Între școală și celelalte activității aceste meniuri pot fi folositoare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus