Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Salariul mediu în CFR depășește 5.500 de lei, deși compania are pierderi uriașe

Salariul mediu în CFR depășește 5.500 de lei, deși compania are pierderi uriașe

Angajații CFR primesc lunar un salariu mediu de peste 5.500 de lei, în ciuda pierederilor uriașe ale companiei și a serviciilor proaste.

Compania C.F.R. Călători S.A. a primit anual în medie 225 milioane de euro ca subvenţii de la stat, în ultimii cinci ani, pe când cifra de afaceri anuală a companiei este de 820 milioane de lei, potrivit unei analize a preşedintelui Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România, Iancu Guda.

În perioada 2014-2018, CFR a înregistrat pierderi operaţionale de peste 65%, iar anul trecut (2018), compania a atins un nivel net al pierderilor de 128% din cifra de afaceri, eliminând subvenţiile de la stat, susţine analistul.

Pe de altă parte, deşi numărul angajaţilor s-a redus cu 3% de-a lungul perioadei analizate, cheltuielile cu personalul ale CFR au crescut în ultimii 5 ani cu mai mult de jumătate (51%), de la 559 de milioane de lai în 2014, la 844 milioane de lei în 2018. Numărul angajaţilor s-a redus însă, de la 13.195, câţi erau în 2014, la 12.782 la finalul lui 2018.

Salariul unui angajat CFR depăşeşte media naţională cu 11%, ajungând să fie cu 51% mai mare în 2018.

"Salariul mediu brut lunar la această companie a crescut de la 3.531 Lei (2014) la 5.503 Lei (2018), în timp ce media salariului brut lunar din sectorul privat la finalul anului 2018 era de 4.938 Lei", susţine Iancu Guda.

Activele fixe ale companiei feroviare au scăzut de la 3,72 miliarde de lei în 2014 la 3,06 miliarde de lei în 2018, mai arată analistul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Nimic nou sub soare ,toți angajații care îşi primesc salariul de la stat ,mustesc de incompetență şi rea voință .În clipa în care te -ai angajat la stat (prin corupție )se poate spune că ai reuşit în carieră ,nu mai trebuie să faci nimic ,în afară de faptul că trebuie să îți poți explica incompetența dând vina pe altcineva .Bugetarii României pe lângă faptul că au salarii mult mai mari ca în privat sunt o piatră de moară agățata de gâtul României şi nu fac altceva decât să câpuşeze bugetul României şi asta cu ajutorul guvernării iresponsabile a PSD-ului ,care deşii împrumută cam 1 miliard de € pe lună ,în spitale, autostrăzi sau şcoli ,nu se vede nimic!
Raspunde

S

Acum 3 ani

Numai ca angajații CFR nu sunt bugetari, sunt angajați la o firma deținută de stat. Înțelegi diferența? Si ce vreți, sa aibă salarii mici si sa plece? În fond nu e vina salariaților ca CFR e condusa prost. Trebuie pusa pe picioare cu investiții serioase, chiar dacă asta înseamnă pierderi suplimentare. Diferența dintre infrastructura feroviara de la noi și cea din vest e mai mare decât diferența dintre infrastructurile rutiere. Asa tratam mijlocul de transport cel mai puțin poluant... Rușine!
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

Serios? Eu sunt "bugetar". Te asigur ca muncesc productiv si chiar realizez ceva pentru sistem, implicit pentru tine. Dar, tie, la modul in care gandesti (analizant comentariul), iti este imposibil sa intelegi. Ai avea nevoie de mai multi neuroni ca sa pricepi "ce si cum" este cu salariul mai mare in sectorul bugetar. Se pare ca esti genul care inghite orice magarie aruncata in spatiul public de politruci incompetenti si rau voitori ...
Raspunde

Rad de voi

Acum 3 ani

Și la metrorex este la fel, de ce nu se taie din salarii? Ca slava domnului MULȚI ar dori să lucreze si poate mai buni dar se merge 98% pe nepotism , dar se face ceva?
Raspunde

Klaus

Acum 3 ani

Doesn't mention the staffs "tip" money they take from the passengers who haven't bought tickets and put in their own pockets.
Raspunde

T-Rex

Acum 2 ani

Mai au si alt avantaj: merg la lucru cand vor, pleaca cand vor. Cunosc pe unul aici in Jibou care este nod feroviar si se ocupa cu adusul de tractoare din strainatate. Face ce vrea. Evident e sef.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus