Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Primul Muzeu al Iluziilor Optice din România vine în Sibiu: „E o completare neconvențională a educației formale din școli”

Primul Muzeu al Iluziilor Optice din România vine în Sibiu: „E o completare neconvențională a educației formale din școli”

Primul Muzeu al Iluziilor Optice din România vinedeschis în Sibiu la finalul lunii noiembrie la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Muzeul este interactiv, iar vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate. Muzeul Iluziilor Optice își conduce vizitatorii prin trei mai capitole.

Muzeul Iluziilor optice din România va fi deschis în perioada 24 - 29 noiembrie la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Organizatorii au pregătit 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff, un theremin, un instrument muzical la care poți cânta fără să îl atingi și multe altele. Vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezente, dar și prin explicațiile unui povestitor. El va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și vor face demonstrații live.

Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare la [email protected] sau la numărul de telefon 0740365699. Spectacolele se vor desfășura între orele 09:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 16 lei.

„Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanții de orice vârstă să poată învăța prin joacă și interacțiunea directă cu exponatele. Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor Optice: e o experiență unică să parcurgi exponatele, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte”, spune Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor, pe Facebook.
Muzeul va fi împărțit pe trei mari capitole, sala oglinzilor deformate este un loc pentru copii. Oglinzile vor transforma vizitatorii în oameni subțiri, rotunzi, înalți sau pitici. Peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, care vor provoca mintea în rezolvarea misterelor din spatele imaginilor, fiecare tablou va fi dotat cu instrumente de măsurat pentru a facilita rezolvarea. În a treia sală vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să își încerce talentele muzicale la un theremin.
„Noi nu vrem doar să le oferim vizitatorilor o alternativă plăcută pentru petrecerea timpului liber, ci și să le provocăm gândirea, să îi facem să înțeleagă care sunt mecanismele logice și naturale care se află în spatele tuturor iluziilor care ne înconjoară. Muzeul Iluziilor Optice e, prin asta, și o completare neconvențională, dar extrem de utilă, a educației formale din școli. Totodată, le recomandăm vizitatorilor să aibă bateria telefonului sau a aparatului foto 100% încărcată când vin la noi, pentru că vor pleca cu multe amintiri frumoase de aici”, detaliază Adrian pe Facebook.
Muzeul Iluziilor Optice este un proiect al Asociației Astronomice Pluto.

Sursa foto principal: Digi24

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus