Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

Vânătoare de detalii arhitecturale. Sibiul devine un teren de joacă al fotografilor

Vânătoare de detalii arhitecturale. Sibiul devine un teren de joacă al fotografilor

Vânătoare de comori arhitecturale va avea loc duminică în Sibiu. Orașul va deveni un loc de joacă urban pentru a căuta, descoperi, admira și fotografia comorile arhitecturale din zona centrală a Sibiului. Evenimentul începe la ora 11:00 în locația transmisă prin e-mail după cumpărarea biletului.

Vânătoarea de comori arhitecturale începe duminică, 13 octombrie de la ora 11:00 în Sibiu. Locația de început va fi trimisă individual participanților prin e-mail după cumpărarea biletului. Un bilet pentru adulți este de 50 de lei, pentru elevi și studenții este 25 de lei iar copii sub 14 ani au gratuitate. Participanții la jocul urban de tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira și fotografia comorile arhitecturale din zona centrală a Sibiului. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier sau unui oraș.

”După București, Sibiul a devenit locul nostru preferat de joacă. Duminică o să avem a treia Vânătoare pe care o facem aici în 2019 și, deși păstrăm același perimetru de Vânătoare, avem alte indicii care duc la alte detalii decorative sau arhitecturale care adesea scapă atenției. Cu ochii pe ansamblu, pe clădiri, pierdem acele mici elemente care dau farmec întregului. La Vânătoare, reînvățăm să ne uităm cu mult mai multă atenție", spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.
Vânătoare este un joc de echipă prin care participanți devin turiști în orașul lor și învață să îl privească altfel. Pentru participanții fără cunoștințe arhitecturale este indicată folosirea unui „kit” de vânătoare, anume o hartă, un dicționar pentru termeni necunoscuți, un aparat de fotografiat și încălțăminte comodă. O echipă poate fi formată din două – patru persoane, dar fiecare participant se poate înscrie și singur.

După înscriere fiecare participant va primi un e-mail înainte cu o zi sau două cu detaliile evenimentului. Participanți se vor întâlni la locul stabilit, se vor stabili detaliile zile, fiecare echipă va primi un „kit” de vânător, apoi participanți vor avea timp două ore să găsească comori și să le fotografieze. Împreună cu organizatori se vor discuta apoi comorile descoperite.

Înscrierile la eveniment se pot face aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetatean

Acum 2 ani

Mai avem asa ceva in sibiu? Dragi nostri lucratori din primarie, consiliu, prefectura si alti au avut grija sa le distruga, sa poata dezvolta propriile afaceri. Bravos
Raspunde

Fotograf amator

Acum 2 ani

Sunt curios sa aflu cum se justifica aceasta taxa de participare de 50 de lei. La un asemenea „eveniment“ ma asteptam la o suma modica sau chiar participare gratuita. Cine este organizatorul? Ioana Pătrășcoiu ca persoana fizica? Am senzatia ca acest "joc urban de tip competiție" este de fapt o afacere. Adica participantii achita 10€ pentru a se plimba prin Sibiu? Aviz haterilor: sunt fotograf amator, iar ideea unei astfel de activitati mi se pare buna si interesanta. Prin urmare, nu critic initiativa ci doar suma nejustificata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus