20 de persoane s-au mobilizat astăzi și au făcut curățenie pe Olt, în zona barajului Avrig, acolo unde peste vară mai mulți trecători au făcut prăpăd. Romeo Stoicescu, șeful Asociației Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Sibiu, organizează adesea astfel de acțiuni, iar prin cea de astăzi au fost strânși aproape 200 de saci plini cu gunoaie.
Șeful AJVPS spune că este nevoie ca oamenii să înțeleagă cât este de important să strângă și gunoaiele atunci când pleacă, să nu le lase în mijlocul naturii. Ce este chiar mai rău este că încearcă să dea foc resturilor și greșeala este că aruncă în flăcări și gunoaie care nu au ce să caute acolo și care nu se topesc atât de ușor.
„Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că aluminiul nu se topește așa ușor și sticla nici atât. Dacă facem foc să ardem peturile doar spargem sticla și rămâne acolo. Te duci vara la iarbă verde, vrei să te bucuri cu copiii pe malul apei ajungi cu ei la spital, că s-au tăiat în cioburi. Au fost și situații când am găsit focul aprins. Au aprins focul să ardă gunoaiele, nu le-a păsat ce se întâmplă mai departe și pur și simplu au plecat”, explică Romeo Stoicescu.
Nici măcar cei care și-au petrecut o mare parte din sezonul cald în natură nu au lăsat curățenie după ei. Romeo Stoicescu spune că a găsit gunoaie dintre cele mai diverse, unele arse doar parțial.
„Cei care au participat au fost dezamăgiți de atitudinea celor cu rulota. Pe lângă faptul că se înțelenesc pe perioade îndelungate și ocupă locurile, își aruncă deșeurile în vegetația apropiată. În acest caz, au ars parțial gunoaiele. Un fel de mi-am făcut datoria, cu toate că este evident că nu este ok. Este dezastru. Fără lege nu se face ordine”, spune șeful asociației.

În luna noiembrie va fi organizată o ultimă acțiune de ecologizare pe acest an, pe data de 16, iar toți cei care doresc să dea o mână de ajutor și să participe sunt invitați să o facă.
Anul trecut au fost colectate aproximativ 35 tone de deșeuri de pe malul râului Olt din județul Sibiu, dar și de pe râul Hârtibaciu, în orașul Agnita, Târnava Mare și la barajul Ighiș din Mediaș. Astfel de acțiuni au avut loc și pe râul Cibin, în zona Tălmaciu.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 1961
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Alzara 1918
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Munteanu
Acum 9 ore
Un sibian
Acum 9 ore
Zigzag