Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Alunecări pe Autostrada Orăștie - Sibiu: CNAIR oferă 2 milioane de lei pentru „remediere și punere în siguranță”

Alunecări pe Autostrada Orăștie - Sibiu: CNAIR oferă 2 milioane de lei pentru „remediere și punere în siguranță”

CNAIR organizează o licitație pentru proiectarea și execuția de lucrări „de remediere și punere în siguranță” a unui sector de Autostradă Orăștie - Sibiu, afectat de alunecări de teren.  Instituția este gata să plătească pentru lucrări peste 2 milioane de lei, la cât a fost estimată valoarea acestora.

Licitația pentru lucrările de remediere a sectorului de Autostradă Orăștie-Sibiu va fi organizată pentru 500 de metri din lotul 3, adică de la km 57+100  până la 57+600, potrivit anunțului de participare. Este vorba de porțiunea de autostradă din preajma localităților Aciliu și Amnaș.

„Ca urmare a precipitațiilor și a cantităților mari de apă căzută pe metru pătrat, în zona km 278+710 - 279+210 cale 2 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, (km 57+100 - 57+600 cale 1 proiect), se evidențiază fenomene de instabilitate a taluzului de debleu, materializate prin alunecări de teren de diverse tipuri, cu trepte de desprindere apărute cu precădere în aria banchetei mediane a săpăturii.

autostrada de lut aerian

La această dată, din cauza alunecării, se constată deteriorarea rigolei betonate a autostrăzii, deteriorarea sistemului de drenaj longitudinal și translatarea și deteriorarea căminelor aferente sistemului de drenaj longitudinal. Din cauza alunecărilor aspectul taluzului de debleu este neregulat, cu crăpături largi, fisurări ale terenului și ebulmente”, este descrisă situația în caietul de sarcini pregătit de autorități.

Potrivit anunțului de participare, aceste lucrări ar trebuisă fie gata în maxim 15 luni, dintre care pentru execuție sunt programate 9 luni. Perioada de garanție cerută de CNAIR este 36 de luni.

Despre alunecările de pe autostradă am relatat încă în anul 2017, când am demonstrat cum pământul lunecă spre șosea: „Autostrada cu margini de lut: în două săptămâni, valurile de pământ care alunecă spre mașini ne-au ”înghițit” țărușii | Foto și video

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3563

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Dan

Acum 3 ani

Nu...ca urmare a defrisarii ilegale din zona,se intampla alunecarea de teren
Raspunde

wut

Acum 3 ani

"Ca urmare a precipitațiilor și a cantităților mari de apă căzută pe metru pătrat, în zona " Voi sunteti conectati cu realitatea? A plouat aproape "serios" timp de APROAPE o saptamana si voi spuneti ca au cazut cantitati mari de apa? Pai ce faceati daca aveam o ploaie torentiala pe zi toata vara iar toamna ar fi plouat cu adevarat, cu saptamanile? Ramaneati fara viaduct! Noroc cu vremea, nu? INCOMPETENTILOR!
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Ce se faceau daca ploua de Medardus?
Raspunde

victorov

Acum 3 ani

O fac eu cu 500.000 Euro cu cel mai mare specialist in drenaje (renegat) din perioada comunista. Garantie 10 ani.
Raspunde

...

Acum 3 ani

suntem campioni la cârpeli scumpe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus