Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Ministrul Victor Costache vrea să dea afară toți angajații din spitale prinși că iau șpagă

Ministrul Victor Costache vrea să dea afară toți angajații din spitale prinși că iau șpagă

Deși pare de bun simț ca angajații prinși cu șpăgi să fie dați afară, noul ministru ne arată că în realitate lucrurile stau diferite.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, susține că în contractele semnate la angajarea personalului medical ar putea fi stipulat clar că primirea de „atenții” va duce la pierderea locului de muncă. „Așteptăm un punct de vedere al juriștilor”, a declarat Costache.

„Nu cred că există o soluție magică, dar trebuie să ieșim din zodia șpăgii. Sunt spitale în care acest fenomen nu mai există. De aceea nu-mi place să dăm vina pe pacienți. Știți bine că unul din clișee e că nu-i poți opri pe pacienți să dea plicuri. Fals! Sunt multe spitale în care acest fenomen a fost eradicat. Nu cred nici că trebuie să trecem în extrema cealaltă. Știți că era și un hotline pentru denunțarea șpăgii. Nici aceste metode nu au dat rezultate”, a declarat ministrul Sănătății, la B1TV.

Ministrul Sănătății a insistat că pacienții nu trebuie învinovățiți pentru fenomenul șpăgii din spitalele românești. El a mai precizat că acest fenomenul nu mai este la fel de acut de când s-au mărit salariile din sistemul medical.

„A dispărut această senzație de empatie care era în trecut, faptul că medici și asistentele aveau salarii mici și asta era un stimulent. Acum, opinia publică știe că aceste lipsuri au dispărut și e doar un fenomen care trebuie combătut”, a mai declarat Costache.
Ministrul așteaptă acum punctul de vedere al juriștilor din minister.

„Așteptăm un punct de vedere al juriștilor dacă se poate implementa în contractul care se semnează că aceste practici duc la încetarea contractului de muncă (...) „Vă asigur că toleranța e zero!”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

pacientul englez

Acum 3 ani

Hmmm... Dar cand matale le spuneai pacientilor pretul si manopera unei valve si te ofereai sa-i pui in legatura cu cineva de la banca pt. imprumut , cum era?
Raspunde

Dan

Acum 3 ani

Pacientule mai mult sau mai puțin englez dr. Costache a lucrat într-o clinică privată unde putea cere ce preț dorea dânsul. Măsura cu desfacerea contractului de muncă se referă la personalul medical angajat la stat. Constat că ai confundat tabla înmulțirii cu tabla zincată!
Raspunde

Roznov ecaterina liliana

Acum 3 ani

Ați mers la un spital privat. Știați asta de la început. ! Trebuia să mergeți la un spital de stat și dadeati acei bani șpagă. La spitalul privat, incheiati un contract și primiți chitanța pentru orice leu dat din buzunar. Ce e rău în asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus