Vineri,
30.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Primul exercițiu în caz de incendiu, la noul mall. Au fost angrenați 65 de pompieri și paramedici

Primul exercițiu în caz de incendiu, la noul mall. Au fost angrenați 65 de pompieri și paramedici

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au fost angrenați în această dimineață într-un exercițiu pentru a vedea în ce condiții s-ar putea interveni în cazul unui incendiu izbucnit la Promenada Sibiu. În acțiune au fost implicați 65 de pompieri militari și paramedici cu 13 autospeciale.

Exercițiul a început în jurul orei 10:50, iar scenariul stabilit a fost „localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism parcat la nivelul S2 al parcării subterane simultan cu producerea unui incendiu în zona cinematografului situat la etajul II al Mall-ului”. „Peste 400 de persoane aflate în interiorul Mall-ului s-au autoevacuat în cel mai scurt timp în urma semnalului sonor specific planului de apărare împotriva incendiilor al societății,  iar un număr de 10 persoane au fost surprinse de incendiu în cinematograf”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

exercitiu isu mall7

Pompierii militari au intervenit prompt și au salvat victimele din interiorul zonei afectate. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat. Intervenția a fost dificilă, arată sursa citată, atât din cauza zonei subterane unde s-a manifestat unul din incendii cât și din cauza zonei cu public numeros, specifică unui cinematograf.

La acest exercițiu au participat peste 65 de pompieri militari și paramedici cu 13   autospeciale după cum urmează: patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, trei autospeciale de prim-ajutor medical calificat și terapie intensivă SMURD, o autospecială de transport victime multiple, o  autospecială de descarcerare, două autospeciale de primă intervenție și comandă și o autospecială pirotehnică.

Foto: Facebook/ISU Sibiu

exercitiu isu mall5 exercitiu isu mall4 exercitiu isu mall3 exercitiu isu mall2 exercitiu isu mall1

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus