Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Lansarea cărții de la „România Te Iubesc”: „Dacă facem bine – ne facem bine”

Lansarea cărții de la „România Te Iubesc”: „Dacă facem bine – ne facem bine”

„Ne facem bine” este cartea lansată joi seara de echipa „România Te Iubesc!” în Librăria Humanitas din Sibiu. La propunerea lui Gabriel Liiceanu, cartea a primit un nou destin, inițial jurnaliști își doreau să continue seria primei cărți, dar el a propus o carte „plină de speranță”. Astfel, „Ne facem bine” a devenit cartea care prezintă exemplele frumoase din România și a dovedit să se poate.

Cartea „Ne facem bine” a avut lansarea în Sibiu joi, 19 decembrie, de la ora 18:30 la Librăria Humanitas. Echipa „România Te Iubesc!”, formată din Cosmin Savu, Rareș Năstase, Paula Herlo și Paul Angelescu, a urcat pe scenă în fața a câteva zeci de sibieni și au vorbit despre lucrurile frumoase care se întâmplă în România. Alex Dima a lipsit din cauza unor probleme personale. Exemplele frumoase din România și pașii spre bine, au adus la lumină mai multe personalități care au marcat într-un fel sau altul destinul României și au arătat că există mult mai multe posibilități decât credem la prima vedere.

„Eu am fost recent la Sibiu, am filmat cu reportaj cu directorul Teatrului Național «Radu Stanca» din Sibiu și cu povestea festivalului, povestea dânsului și cu faptul că a reușit să ducă teatrul românesc în toate colțurile lumi ceea ce mi se pare extraordinar”, explică Paul Anghelescu.

lansare carte ne facem bine (6)

Sibiul are mai multe exemple de bune practici decât de închipuim, Constantin Chirac este doar una dintre personalitățile menționate de către jurnaliști echipei „România Te Iubesc!”. Paula Herlo a reamintit sibienilor, dar mai ales activiștilor „Vă vedem” de importanța mișcării lor.

„Vă vedem” este o mișcare care a dovedit că Sibiul poate, prin rezistența și voința activiștilor prezenți în fiecare zi în fața sediul PSD. „Atunci când ai senzația că ai făcut toate lucrurile degeaba mișcarea «Vă vedem» este exemplul că nu este așa. Oamenii au avut o anduranță și o rezistență incredibilă, chiar i-au inspirat și pe alții. Amintiți-vă de tânărul din Bârlad care a protestat zile întregi singur, tocmai pentru că a văzut că în București se întâmplă lucruri, că aici (n.r. – Sibiu) se întâmplă lucruri. Deci, nimic nu este în zadar, chiar dacă aveți senzația că sunteți mici, nu sunteți deloc mici, sunteți foarte mari și noi prin cartea aceasta asta am vrut să le dăm oamenilor sentimentul că sunt foarte, foarte puternici”, explică Paula Herlo.

lansare carte ne facem bine (14)

În carte apar mai multe personalități sau persoane care încearcă să facă mai bine sau să dovedească că se poate. Fiecare jurnalist a subliniat poveștile în care a fost implicat sau în care a fost investit încă de la început. Cartea se deschide cu „Dăruiește Viață”, un proiect de suflet al Paulei Herlo, în care a fost investită multă energie încă de la început. Sunt însemnate povești de viață, oameni care au încercat să schimbe ceva sau au reușit în alte locuri, dar rămân români oriunde s-ar afla, precum Frăția Bărboșilor, Bogdan Tănasă, Raluca Ciornea, Marian Ilie, Florin Talpeș, Adrian Bot și mulți alții. Fiecare este un exemplu de „ne facem bine”. Prin diverse domenii și încercări oamenii aceștia au dovedit că se poate.

„Dacă facem bine – ne facem bine. Cred în puterea exemplului și cred că eram datori cu un astfel de manual. Oamenii de aici sunt oameni model care ne inspiră, oameni care fie fac bine, fie excelează în domeniul lor. Eu cred că societatea noastră se va face bine atunci când ne vom raporta la astfel de oameni, cred că acestea ar trebui să devină repere în societate. În carte am inclus doar 21 de exemple, dar noi am cunoscut de-a lungul timpul oameni mult mai faini. În timpul unui an noi filmăm multe lucruri rele, balanța înclină spre gri, negativ, urât. Din păcate cam asta este societatea, dar de fiecare dată când întâlnim oameni frumoși, ne bucurăm tare mult și absorbim înțelepciunea lor. Societatea Românească așa ar trebui să arate”, spune Rareș Năstase.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus