Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Victor Costache, după două luni de mandat: Ne-am îndeplinit obiectivele propuse

Victor Costache, după două luni de mandat: Ne-am îndeplinit obiectivele propuse

Obiectivele propuse în primele două luni de mandat au fost îndeplinite, a anunțat echipa de conducere a Ministerului Sănătății, într-un comunicat de presă remis astăzi.

Obiectivele propuse în primele două luni de mandat au fost îndeplinite, a anunțat echipa de conducere a Ministerului Sănătății, într-un comunicat de presă remis astăzi. ”În data de 8 decembrie a fost organizat cu succes examenul de intrare în Rezidențiat, au fost urgentate etapele pentru construirea spitalelor regionale și au fost găsite soluțiile pentru asigurarea salariilor personalului medical, plata restantă a concediilor medicale, decontarea la termenele legale de plată a medicamentelor și serviciilor spitalicești, asigurându- se astfel funcționarea sistemului de sănătate.

În 2019, după 30 de ani concursul de intrarea în Rezidențiat a fost unul european, în care toți cei care au obținut minim 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, au intrat în pregătire. Un număr record de tineri rezidenți (peste 7.000), au fost repartizați pe specialități în zilele de 17, 18 și 19 decembrie. De asemenea, a modificat cadrul legal pentru liberalizarea concursului și lărgirea bazei de pregătire în toate unitățile acreditate, care respectă criteriile de pregătire – spitale județene, unități medicale private și unități medico- militare. Mai mult, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, sub patronajul Primului ministru, a fost înființată Comisia interministerială care a negociat cu producătorii și importatorii de medicamente, măsuri care să ducă la evitarea discontinuităților în aprovizionarea cu medicamente a pieței”, se arată în comunicat.

Ministerul condus de Victor Costache a anunțat că în această perioadă s-a trecut la implementarea programelor pentru depistarea precoce (screening) a bolilor cu cea mai mare incidenţă în rândul populaţiei (cancer de col uterin, cancer de sân, colorectal şi hepatite), ce beneficiază de o finanţare europeană importantă, de peste 100 milioane de euro. "Pentru anul 2020 vrem să lansăm Programul Operaţional pentru Sănătate, să deschidem linii de finanţare cu Banca Mondială, BEI, BERD, cu reguli şi criterii simplificate care vor asigura fonduri suplimentare pentru sistemul sanitar. Vom eficientiza programele de sănătate şi vrem să dezvoltăm medicina primară şi să întărim politicile de sănătate publică", a mai spus Victor Costache, în încheierea comunicatului de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Raspandache

Acum 2 ani

Domnule Costache, bugetul Ministerului Sănătății diminuat cu 23% era cumva unul din obiectivele dvs.? Dvs. proveniți din mediul privat, vi se pare probabil foarte ok aruncarea la gunoi prin subfinanțare a sistemului public de sănătate. Îl aducem în colaps după care privatizăm tot pare obiectivul suprem al acestui guvern de idioți. Sper că sunteți conștient că, participând la acest joc mârșav, aveți o contribuție substanțială în ceea ce privește condamnarea la moarte a milioane de oameni săraci, care nu-și vor permite niciodată să se trateze la privat. Păcat de renumele pe care vi l-ați făcut, se va șterge foarte, foarte repede.
Raspunde

scepticul

Acum 2 ani

Care obiective? Sa fim sriosi, domn doctor! La minister e altfel de munca decat la pus valve cu mii de euro!
Raspunde

jesst

Acum 2 ani

vrem sa fim ca in Europa cu 1540 de rezidenti pe dentara...in conditiile in care in tarie din Ue sunt 50 pe an....niste.....:)ce sa mai vb....
Raspunde

Vasile Gaidarji

Acum 2 ani

Raspandache, cine esti frate? Nu vrei sa stie oamenii cine comenteaza fara sa citeasca ori sa inteleaga ce citeste. In ciuda acestui minus 23% omul cauta solutii. I-auzi, exista fonduri pe care nu am stiut sa le solicitam, i-auzi, rezidentiate in spitale militare si spitale private, dezvoltarea medicinei primare !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus