Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
11°C

A murit Sergiu Cipariu

A murit Sergiu Cipariu

Cântăreţul de muzică populară Sergiu Cipariu a decedat astăzi, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Silvia Macrea, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului. ”Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste... A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului, prieten al familiei Macrea și al multor oameni care l-au aplaudat și l-au iubit... SERGIU CIPARIU. Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei! Ni-l vom aminti mereu prin talentul și jovialitatea sa, prin cântecele nepieritoare”, a anunțat Silvia Macrea.

Din primele informații, se pare că artistul a decedat în somn. ”Era acasă, se simțea bine, s-a jucat cu nepoții, iar apoi s-a pus în pat, obosit. Soția l-a găsit decedat”, spun surse apropiate familiei. Sergiu CIpariu a împlinit anul trecut 70 de ani.

A fentat moartea acum 11 ani

Sergiu Cipariu a ajuns în comă, la spital, în urmă cu 11 ani. Înaintea Crăciunului din 2008, în 23 decembrie, maşina în care se afla rapsodul a fost lovită de un autocar pe drumul dintre Sibiu şi Brasov. Cipariu a fost internat la Spitalul Clinic din Sibiu, însă și-a revenit atunci în urma accidentului.

Prietenul lui Băsescu

Sergiu Cipariu, Babu, așa cum sunt alintați oamenii vrednici din Mărginimea Sibiului, cânta la taragot, la ţambal şi din gură. Este cunoscută prietenia acestuia cu personalitățile politice ale României. Crama sa din Orlat a fost mereu deschisă pentru fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, Nicu, prim-secretarul județului Sibiu, a fost aplaudat de Ion Iliescu, iar Traian Băsescu se oprea la familia Cipariu de fiecare dată când ajungea în Sibiu.

cipariu

foto TVR foto TVR

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Bogdan

Acum 3 ani

Dumnezeu sa-l odiheasca! Un roman adevarat a plecat dintre noi. Sa-I ramana memoria vesnica.
Raspunde

Babu

Acum 3 ani

Sergiu ne-ar fi recitat din Magda Isanos: "Să nu uitaţi, oameni, că eu am secerat pentru voi grâne, din toate hotarele. Toate veştile mari vouă întâi vi le-am spus, cântând vi le-am spus Toate veştile mari. Steaguri şi imnuri am împletit, aici, printre coase şi seceri, numai steaguri şi imnuri, pentru zorile Binelui. Eu mă cobor acum, adânc, în verzile ierburi"
Raspunde

Un român

Acum 3 ani

Si iarăși e greu si avem ghinion/Și iarăși speranța ne învăluie sfântă/Si iarăși în noaptea de Sfântul Ion/E pace iar SERGIU CIPARIU ne cântă/Si în doinele lui urcă Vodă pe cal/Iar firul de iarbă își mână curajul/Românii prin SERGIU CIPARIU când vin în Ardeal/Pot că să afle unde-i Orlatul și Blajul/ și cât pe lume nu-i încă târziu/Si-n dulcea lumină Ardealul se întoarce și el la Sibiu/Si-n cântecul Marii Uniri se închină/Astfel precum taragoatele știu!!!! DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus