Sâmbătă,
05.10.2024
Heavy Intensity Rain
Acum
14°C

VIDEO Elrond, jocul creat la Sibiu în care poți câștiga bani reali. ”Moneda folosită în joc poate fi schimbată în lei sau euro”

VIDEO Elrond, jocul creat la Sibiu în care poți câștiga bani reali. ”Moneda folosită în joc poate fi schimbată în lei sau euro”

”Bătălia lui Elrond” se numește jocul care urmează a fi lansat de sibienii de la Elrond. Jocul pentru telefoane mobile este creat și pentru a demonstra fiabilitatea tehnologiei blockchain dezvoltată la Sibiu, iar utilizatorii acestui joc vor câștiga bani virtuali care pot fi transformați în bani fizici.

La nici două luni de la semnarea parteneriatului prin care Elrond, moneda virtuală creată la Sibiu, a fost introdusă în portofelul virtual al Samsung alături de Bitcoin, Ether și altele (adică posesorii de telefoane Samsung pot face plăți cu ERD, prescurtarea monedei virtuale Elrond), tânăra echipă de la Sibiu anunță și dezvoltarea unei aplicații. Este vorba de un joc denumit ”Battle of Elrond”, care va fi lansat în primul trimestru al acestui an și care marchează o premieră: cei care vor descărca această aplicație și pot câștiga ERD învingându-și adversarii. Iar criptomonedele ERD astfel câștigate vor putea fi folosite pentru diferite achiziții sau pot fi convertite în monede ”clasice”, precum lei, euro sau dolari. La ora redactării acestui material, un ERD era echivalentul a 0,0014 euro.

”Fiecare jucător va primi 100 ERD la început. Acești bani pot fi folosiți pentru a cumpăra arme, armuri, power ups și alte elemente care fac un personaj mai puternic sau jocul mai distractiv. Fiecare jucător are opțiunea de a adăuga mai mulți ERD, daca dorește, dar și de a-i «scoate» din joc și a-i transforma în altă monedă, ca de exemplu RON, EUR, USD, Bitcoin etc”, explică Beniamin Mincu, CEO-ul start-up-ului sibian Elrond.

Beniamin Mincu, CEO Elrond. Foto: Facebook / Beniamin Mincu Beniamin Mincu, CEO Elrond. Foto: Facebook / Beniamin Mincu

”Bătălia lui Elrond” va avea două variante: cea în care jucați singur (împotriva calculatorului) și cea în care jucați împotriva personajelor altor oameni. În această a doua variantă puteți câștiga bani, învingându-vă oponenții și golindu-le astfel vistieriile de ERD. „Jocurile PvE (player versus environment - “împotriva calculatorului”) sunt free. Jucătorii își pot crește personajele, câștigă experiență, arme, armuri etc. Jocurile PvP (player versus player - împotriva altor oameni) necesită o cantitate de ERD care este «pusă la bătaie». Echipa câștigătoare ia banii echipei învinse. ERD pot fi apoi cheltuiți în joc sau «scoși», cum ziceam anterior”, detaliază Beniamin Mincu.

”Acesta este unul dintre beneficiile principale - moneda folosită în joc, direct, este utilizabilă direct și în alte ecosisteme, poate fi schimbată în RON, EUR, USD etc.”, Beniamin Mincu, CEO Elrond

Avantajele ERD

Piața pe care joacă tinerii sibieni de la Elrond este dominată de nume mari: Apple sau Google sunt doar două astfel de exemple de companii. Avantajul pe care Elrond îl aduce în fața unor astfel de nume mari este tehnologia dezvoltată la Sibiu, o tehnologie din zona blockchain – infrastructura de bază pentru economia digitală, o infrastructură extrem de sigură și, în cazul Elrond, mult mai eficientă și mai puțin costisitoare. Elrond a ales un parteneriat cu Samsung pentru a-și disemina eficiența tehnologiei.

”Apple Appstore, Google Play Store, Amazon App-store etc percep câte o taxă de utilizare pentru fiecare tranzacție, între 15-30%. De exemplu, la achiziția unui item de un dolar, 0,30 dolari sunt percepuți ca taxă. Astfel, producătorul jocului primește doar 70 de cenți și utilizatorul final plătește un dolar pe ceva care valorează 70 de cenți. În Samsung dApp store - aplicațiile integrate cu blockchain - nu există aceste taxe. Astfel, utilizatorii plătesc mai puțin sau primesc mai multă valoare pentru banii cheltuiți. Dezvoltatorii de jocuri câștigă mai mulți bani sau pot scădea prețurile. Totul mulțumită tehnologiei Elrond care percepe o taxă de 0,001 dolari (o zecime de cent!) pentru tranzacții, indiferent de valoare. Asta e neglijabil și pentru o tranzacție de 0,05 dolari și e același cost pentru 100 de dolari - dimensiunea tranzacției nu contează, prețul este același”, arată Beniamin Micu.

”Bătălia lui Elrond” va putea fi descărcat și utilizat pe telefoanele de generație mai nouă ale celor de la Samsung, care utilizează tehnologia blockchain. ”Jocul este dezvoltat pe Android, dar va fi momentan disponibil doar în ecosistemul Samsung. Intenția este să arătăm capabilitățile tehnologiei blockchain de a reduce costurile și a crește siguranța. Probabil Google Play Store nu ne-ar lista nici dacă am încerca, deoarece modelul facilitat de Elrond le «mănâncă» efectiv din profit”, adaugă Beniamin Micu.

Elrond a apărut în 2017, la Sibiu, ca un start-up implicat în crearea unei infrastructuri blockchain sigură, eficientă și scalabilă (adică este la fel de eficient indiferent de dimensiunea și numărul operațiunilor în derulare). Numărul de tranzacții pe secundă care pot fi derulate prin intermediul tehnologiei dezvoltată la Sibiu a depășit 12.000, adică mult peste eficiența unor tehnologii similare. În vra anului trecut, cei de la Elrond au atras de partea lor investitorii care au contribuit cu 1,9 milioane de dolari.

echipa elrond Foto Facebook / Beniamin Mincu

Din managementul Elrond fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum Lucian Todea (COO Elrond / Founder & CEO ITNT), Beniamin Mincu (CEO și Fondator Elrond) și Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

io

Acum 4 ani

nice!
Raspunde

Ioan Gugau

Acum 4 ani

Asa se fac banii de pe prosti. Monedele virtuale sunt niste besini care seaca pe unii de bani ca sa faca altii miloane si sa nu plateasca taxe si impozite. Un fel de Pacanele
Raspunde

Alba Neagra

Acum 4 ani

Bine graiesti tu, maestre !
Raspunde

Iancu Marian

Acum 4 ani

Aceasta aplicație se poate descărca
Raspunde

Un sibian

Acum 4 ani

Hai lăsați-o cu publicitatea plătită, astia de la Elrond au mai dat un search pe google sa vada care ii starea pietei monedelor virtuale? Si ei vin cu tot felul de bazaconii, start-up care sifoneaza bani din cine stie ce fel de proiecte, iar credibilitatea domnilor Mincu este foarte îndoielnică, sa nu uitam cum minau monede virtuale pe calculatoarele școlilor unde domnii mai sus menționați aveau contract de întreținere, asa ca hai sa lasam glumele.
Raspunde

Un sibian adevarat

Acum 4 ani

E usor sa fi hater, dar e grav sa fi un sibian (daca esti sibian) ce nu stie sa aprecieze efortul depus de o asemenea echipa. Cum scrie Dracu mai jos, tara asta nu va merita. Bagati mare baieti!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dracu

Acum 4 ani

Lucian Todea asta, e unul din cei mai de calitate oameni din orasul asta. Pe cat de bogat atat material cat si spiritual, pe atat de modest. Bravo lui si baietilor. Tara asta nu va merita.
Raspunde

Un Sibian Bun!

Acum 4 ani

Echipa Elrond e una din cele mai bune, talentate echipe din Romania. Sunt fascinat de efortul depus si viteza de executie a echipei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Steve Jobs

Acum 4 ani

Bravo baieti! O echipa de oameni exceptionali. Vizionari, antreprenori, ingineri si doctori in calculatoare si inteligenta artificiala. Acestia sunt oamenii care construiesc viitorul. Mult succes pe mai departe.
Raspunde

Dragos

Acum 4 ani

Oare nu se incadreaza la legea privind jocurile de noroc ? ANAF ar trebui sa le faca o vizita.
Raspunde

Claudiu Blaj

Acum 3 ani

Eu ii admir pentru ca au reusit sa dezvolte o moneda virtuala romaneasca. Ăstia de ati trait in comunism cu LEII lui Ceausescu admiteti ca tehnologia trebuie sa se dezvolte in toate domeniile. Un exemplu il puteti lua din plata cu telefonul, sau cu cardul, banii trec prin mii sau milioane de mâini (murdare) cu microbi, insa modeda virtuala nu o atinge nimeni.
Raspunde

Dorin

Acum 2 ani

vreau să știu ce misiuni am de îndeplinit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus