Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
4°C

Sera de flori și plante Camelia’s Sibiu: Secretele gardului viu ideal

29 Ianuarie 2020 14:28

Sera de flori și plante Camelia’s Sibiu: Secretele gardului viu ideal

Atunci când vă propuneți să creați gardul viu ideal, e important să vă puneți întâi întrebările corecte: Ce model caut? Pentru ce zonă am nevoie de gard viu – rezidențială sau teren agricol? Vreau gard viu frunze permanente sau căzătoare? Iar lista continuă. Sera de Flori și Plante Camelia’s din Sibiu vă promite însă că la final veți fi mulțumit de alegerea făcută.

Un gard viu va împrejmui întotdeauna cu eleganță orice zonă și va oferi spațiului o frumusețe aparte. Secretul este să cunoașteți diferitele tipuri de gard viu și să îl alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine. Începeți cu câteva întrebări esențiale în alegerea gardului viu ideal.

„Ce modele de gard viu caut? Doresc pentru zonă rezidențială (curte, blocuri etc.) sau modele gard viu pentru terenuri agricole? Specii de gard viu înalt sau plante pentru gard viu pitic? Să aibă frunze permanente și iarna, așa numitul gard viu veșnic verde? Sau cu frunze căzătoare, foios? Vreau plante pentru gard viu rapid, cu creștere rapidă de la an la an sau am răbdare și o creștere lentă este mai bună? Un gard viu care să necesite tundere de 2-3 ori pe an? Am suficient timp și resurse să-l îngrijesc sau vreau un gard viu care să necesite cât mai puțină activitate?”, sunt primele întrebări la care trebuie găsite răspunsuri.

Urmează o listă de întrebări cu privire la climatul în care acest gard viu va prospera, cumulat cu terenul pe care va fi amplasat.

„Este clima în zonă pentru un anumit tip de plantă? Este o zonă umbrită, cu semiumbră sau în plin soare? Care sunt temperaturile maxime negative atinse în zonă? Terenul este unul uscat sau foarte umed? Este drenat corespunzător? Am capacitatea să ud respectiva zonă în cazul terenurilor foarte uscate? Este un teren cu Ph-ul acid, poate chiar alcalin sau este neutru?”

Felicitări! Dacă ați răspuns la toate aceste întrebări, sunteți pregătiți să alegeți plantele din care va fi format gardul viu. Sera de Flori și Plante Camelia’s oferă o paletă largă pe care o puteți consulta pe site. Lista vine cu o serie de recomandări și caracteristici pentru fiecare plantă în parte, astfel încât, la final, să aveți convingerea că produsul ales este cel ideal.

Cu mare ușurință veți învăța de asemenea care este momentul potrivit pentru a planta gardul viu, la ce distanță pot fi amplasate plantele între ele, în funcție de tipul lor, cât de des trebuie udate și când să vă așteptați la primele fructe, spre exemplu, în cazul gardurilor vii „comestibile”.

sera camelia 1

De unde cumpărăm gard viu

Sera de flori și plante Camelia’s se află la doar 6 kilometri depărtare de Sibiu, într-o zonă care merita vizitată chiar și numai pentru frumusețea aparte.

Dacă sunteți în căutarea unui gard viu ieftin, acesta este locul perfect. Veți fi așteptați cu multe zâmbete și personal pregătit să ofere răspunsuri la toate problemele care mai necesită explicații și cu majoritatea speciilor pe care le puteți consulta pe site-ul serei, crescute direct în ghivece, mereu pe stoc.

Cel mai ieftin gard viu poate să plece de la câțiva lei pe plantă, pentru cele foarte mici și cu rădăcina nuda și poate crește proporțional cu vârsta plantei și dimensiunea acesteia.

Tag-uri: Plante Camelia

Vizualizari: 1412

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus