Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea,  condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea,  condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Tribunalul București l-a condamnat, luni, pe Valeriu Zgonea la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul de trafic de influență, decizia putând fi atacată cu apel.

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată în 2018 pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. La ultimul termen de judecată, el a pledat nevinovat și a solicitat achitarea.

Fostul președinte al Camerei Deputaților este acuzat de procurorii DNA în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când ocupa această funcție, ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică, scrie digi24.ro

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la consilierul judeţean contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

În schimb, consilierul a fost numit președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu, iar apoi subsecretar de stat în acelaşi minister.

Procurorii au pus sechestru în acest dosar pe bunuri în valoare de 62.143 lei. Consilierul județean a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

foto facebook

Comentarii

2 comentarii

Cevapcici

Acum 1 an

Doamna Carmen Gaze Dan cand urmeaza ? Sau de Sova, Ghita, Tariceanu, Corlateanu, Melescanu si alte petarde din fruntea tarii, mai stie cineva ceva ? Sau au dat-o la pace, cumva... magistratii speciali, platiti ca printii desertului.
Raspunde

Liviu

Acum 1 an

Ai sfeclit-o Zoro...varul lui Mihai Viteazu....Doamne ce caricaturi ne-au condus !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus