Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

ISU Sibiu: Exercițiu de intervenție în caz de incendiu, la Hornbach FOTO

ISU Sibiu: Exercițiu de intervenție în caz de incendiu, la Hornbach FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a intervenit ieri la Hornbach pentru stingerea unui incendiu fictiv, ca parte a unui nou exercițiu al instituției.

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor de intervenție, ieri seară Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic, situat în municipiul Sibiu, str. Calea Șurii Mari nr.37, cu profil de activitate în vânzarea de materiale de construcție și produse pentru amenajare casă si grădinărit, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU.

exercitiu hornbach 3

Scenariul stabilit a fost următorul: în urma unei improvizații la aparatura electrică s-a produs un scurtcircuit, urmat ulterior de un incendiu în depozitul obiectivului, cu propagare la magazin. Personalul aflat în interiorul complexului comercial s-a autoevacuat în cel mai scurt timp, pe locul de adunare, conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, cu excepția a două persoane. Acestea au fost salvate de către pompierii militari și au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD.

La exercițiu au participat peste 25 de pompieri militari și paramedici cu opt autospeciale (de stingere cu apă și spumă, de salvare de la înălțime, descarcerare, transport victime multiple și de asistență medicală specializată).

exercitiu hornbach 1 exercitiu hornbach

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus