Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Igloo Village s-a deschis oficial, la Bâlea Lac FOTO

Igloo Village s-a deschis oficial, la Bâlea Lac FOTO

Complexul care înlocuiește anul acesta Hotelul de Gheață a fost deschis oficial ieri. Igloo Village, o variantă simplificată a Hotel of Ice, dispune de trei compartimente destinate cazării oaspeţilor, fiecare dintre acestea cuprinzând câte două camere cu pat dublu, un compartiment central, care face conexiunea cu fiecare corp destinat cazării şi unde vor fi amenajate restaurantul şi barul, precum şi un alt compartiment mai mic, care are rol de lobby.

Festivitatea de la Bâlea Lac a început cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul greco – catolic Ioan Ştefan Crişan (Bradu), călugărul franciscan Iulian Misariu şi preotul evanghelic Michael Reger (Cîrţa),la Altarul de Gheaţă ridicat pe locul unde, în anii trecuţi, a fost construită binecunoscuta Biserică de Gheaţă. În prezenţa câtorva zeci de turişti şi oaspeţi ai iniţiatorilor proiectului, cei trei slujitori ai bisericii au rostit rugăciuni pentru toţi cei ce au depus eforturi pentru ca proiectul să fie ridicat şi în acest sezon, dar şi pentru cei care, în decursul anilor, din diverse cauze, şi-au pierdut viaţa în această zonă. La sfârşitul serviciului religios, preotul Ioan Ştefan Crişan a binecuvântat Altarul de Gheaţă şi credincioşii prezenţi, prin stropire cu apă sfinţită.

igloo village

Punctul cel mai important din programul zilei de sâmbătă a fost tăierea panglicii prin care s-a deschis Igloo Village. La eveniment a fost prezent ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, ES Arthur Mattli. Alături de diplomatul din Ţara Cantoanelor, panglica inaugurală a Igloo Village a mai fost tăiată şi de preşedintele executiv al Asociaţiei Carpatine Ardelene a Turiştilor S.K.V., Marcel Şofariu, Arnold Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac" şi sculptorul Eugen Petri, artistul care a realizat şi coordonat lucrările de amenajare a complexului.

Igloo Village de la Bâlea Lac este ridicat pe acelaşi amplasament unde, în sezoanele anterioare, a fost construit Hotelul de Gheaţă. Tehnologia folosită pentru ridicarea complexului a diferit puţin faţă de cea din anii trecuţi (s-a folosit mai multă zăpadă, îngheţată cu ajutorul apei şi acţiunii frigului, iar grosimea tuturor pereţilor a fost mărită, astfel încât rezistenţa construcţiei să crească). Complexul are şapte unităţi de cazare (camere duble), un bar şi restaurant cu mese şi scaune din gheaţă, unde se pot servi diverse preparate culinare special gândite pentru acest loc. Toate încăperile au formă de igluu.

igloo village 1

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus