Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Controale la farmaciile din Sibiu, după creșterea prețurilor la măștile sanitare

Controale la farmaciile din Sibiu, după creșterea prețurilor la măștile sanitare

Comisariatul Județean de Protecția Consumatorilor Sibiu efectuează astăzi controale în farmaciile din județul nostru, pentru a verifica dacă prețurile măștilor sanitare au fost crescute conform legii. Acolo unde vor găsi nereguli, inspectorii vor aplica sancțiuni.

În contextul creșterii bruște a prețurilor pentru măștile sanitare, la nivel național, potrivit conducerii Comisariatului de Protecția Consumatorului Sibiu, inspectorii instituției verifică dacă aceste modificări au fost făcute conform legii.

„Nu a primit sesizări cu privire la lipsa măștilor de protecție, dar avem o tematică venită fulger în dimineața aceasta, prin care vom verifica la toate farmaciile din județ dacă s-a respectat legislația cu privire la protecția consumatorilor în ce privește prețurile. Au fost sesizări în alte comisariate că se mai găsesc măști dar cu prețuri de câteva sute și chiar mii de ori mai mari decât fuseseră cu o zi-două înainte. Prețul nu poate fi schimbat de azi pe mâine, este o procedură anume. Vom aplica sancțiunile corespunzătoare, acolo unde se va impune”, arată reprezentanții Protecției Consumatorului Sibiu.

Reamintim faptul că o investigație privind comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie medicală, în contextul scumpirii masive a acestora, a fost demarată și de Consiliul Concurenţei.

Citește mai multe aici: Consiliul Concurenţei investighează scumpirea excesivă a măștilor medicale

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marcu

Acum 2 ani

Nu au ce sa verifice ca oricum nu mai sunt...
Raspunde

Diapri

Acum 2 ani

"prețuri de câteva sute și chiar mii de ori mai mari" tabla inmultirii nu se cere la facultatea de jurnalism?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus