Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Fost profesor la Facultatea de Teologie, secretar general la Consiliului Ecumenic al Bisericilor

Fost profesor la Facultatea de Teologie, secretar general la Consiliului Ecumenic al Bisericilor

Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) va avea începând de la 1 aprilie un nou secretar general: românul Ioan Sauca. Părintele Sauca, în prezent secretar general adjunct al CEC pentru educație ecumenică, va deține funcția până la următorul comitet executiv.

Moderatorul CMB, Agnes Abuom, a solicitat comunității globale sprijin și rugăciuni, adresându-i lui Sauca cuvinte de încredere. Actualul secretar general, pastorul Olav Fykse Tveit, va părăsi CMC pentru a prelua funcția de nou președinte al Consiliului Bisericii Norvegiei, organul executiv al principalei biserici episcopale din țara scandinavă.

Sauca, reprezentatul Bisericii Ortodoxe, este profesor de teologie ecumenică în Bossey din 1998 și director din 2001. Din 2014 a fost secretar general adjunct al CMB. Sauca s-a alăturat CMB pentru prima dată în 1994, ca secretar executiv pentru studii ortodoxe și relații de misiune. Sauca a predat Misiologie și Ecumenism  la Facultatea de Teologie din Sibiu și a fost cel care a înființat departamentul de presă și comunicare al Patriarhiei.

Sauca a studiat la facultățile teologice din Sibiu și București  și este doctorat în teologie de la Universitatea Birmingham din Regatul Unit. De asemenea, a studiat la Școala absolventă a Institutului Ecumenic Bossey.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus