Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

ACTUALIZARE Aeroportul Sibiu se pregătește de reluarea parțială a zborurilor. ”Frecvența va fi redusă cu 50%”

ACTUALIZARE Aeroportul Sibiu se pregătește de reluarea parțială a zborurilor. ”Frecvența va fi redusă cu 50%”

Ridicarea treptată a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus permite Aeroportului Internațional Sibiu și companiilor aeriene să reia treptat zborurile.

Actualizare miercuri, 27 mai, ora 08:18

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu anunță prelungirea suspendării zborurilor, conform legislației, până la finalul stării de alertă.

”Vă comunicăm faptul că informarea aeronautică privind suspendarea zborurilor pe teritoriul României a fost prelungită până pe 16 iunie 2020 (inclusiv) considerând legislația aplicabilă stării de alertă.  Pasagerii care urmau să călătorească în perioada 1 – 16 iunie 2020 de la Aeroportul Internațional Sibiu spre destinațiile de interes sunt rugați ca pentru informații suplimentare și detalii cu privire la reprogramarea călătoriilor, să contacteze agenția sau compania aeriană emitentă”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Știre inițială:

În acest moment, de pe Aeroportul Internațional Sibiu sunt programate primele zboruri regulate pentru data de 1 iunie. Este vorba despre cursele WizzAir pe relația Sibiu – Memmingen, dus-întors. De altfel, WizzAir a programat pentru săptămâna viitoare câteva zeci de curse operate de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Urmează, în zilele de 2 și 3 iunie, Frankfurt, Nurnberg și Dortmund.

Oficial, frecvența zborurilor WizzAir este cu aproximativ 50% mai redusă decât în mod normal, însă toată lumea se așteaptă ca numărul zbururilor să crească pe măsură de restricțiile impuse de coronavirus se relaxează în tot mai multe state europene.

”În acest moment din informațiile primite din partea companiei aeriene Wizz Air, în cursul lunii iunie 2020 urmează a fi operate o parte din zborurilor programate de către aceștia la aeroportul sibian. Frecvența de operare a zborurilor în cursul lunii iunie va fi redusă cu aproximativ 50% față de programul de operare inițial aferent sezonului de vară. Având în vedere prevederile H.G. 394 din 2020 zborurile spre țările de destinație operate de la Sibiu, respectiv din și spre Austria, Germania, Spania, Marea Britanie sunt suspendate. În acest sens, precizăm faptul că programul de operare poate suferi modificări în funcție de măsurile aplicabile în contextul stării de alertă comunicate de către autoritățile naționale”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.
Hotărârea de Guvern în vigoare prevede ”suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia, și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020” și expiră practic joi, 28 mai.

În acest moment WizzAir vinde pe site-ul propriu bilete pentru zborurile din Sibiu efectuate în luna iunie, asumându-și riscul ca autoritățile să intervină după data de 28 mai cu o nouă restricție, moment în care pasagerii vor primi banii înapoi sau posibilitatea de așa reprograma zborurile, așa cum s-a întâmplat în trecut.

”Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți de reluarea zborurilor, însă totul depinde de deciziile pe care le vor lua statele europene referitor la relaxarea călătoriilor”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanți ai companiei ungare.

În plus, compania a anunțat deja că a luat o serie de măsuri de siguranță privind prevenirea infectării pasagerilor.

”În noua eră a călătoriilor igienizate, Wizz Air a spus da zborului și a implementat măsuri îmbunătățite de sănătate și igienă pentru a proteja pasagerii și echipajul. În timp ce filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează deja 99,7% din virusurile și bacteriile din aer, Wizz Air a introdus protocoale pentru a sprijini distanțarea fizică, pentru a asigura un mediu foarte curat la bord și pentru a reduce orice interacțiune umană neesențială și contact fizic. Pe măsură ce restricțiile s-au redus, Wizz Air și-a reluat operațiunile dintr-o serie de baze și, refăcându-și treptat capacitatea, compania aeriană este pregătită să ofere din nou călătorii accesibile cât mai multor persoane”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Pe măsură de ce apropiem de data de 28 mai, tot mai multe companii aeriene au anunțat că vor relua zborurile. Spre exemplu, Tarom reia zborurile din România spre Italia, începând cu 26 mai, dar acestea vor fi operate în condiţii speciale, cu respectarea regulilor impuse de starea de alertă.

Mai departe, din luna iunie, inclusiv și Lufthansa își reia o parte din curse, iar Blue Air de la 1 iulie. De altfel, Blue Air a anunțat că se vor putea face rezervări de bilete pentru zboruri regulate de la 1 iulie, inclusiv cu plecare de la Sibiu. Apoi, compania aeriană Air France va relua, de asemenea, zborurile între aeroportul Paris ”Charles de Gaulle” și aeroportul București ”Henri Coandă” începând cu data de 3 iunie 2020.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Acum 2 ani

Este foarte ok daca nu se mai deschide deloc.
Raspunde

Duru

Acum 2 ani

Curat la toalete când faceți? A ajuns jegul pana la genunchi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus