Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Doi șoferi și-au distrus mașinile după ce au băut până nu au mai putut, apoi s-au urcat la volan

Doi șoferi și-au distrus mașinile după ce au băut până nu au mai putut, apoi s-au urcat la volan

Polițiștii sibieni au sancționat în ultimele zile doi șoferi care s-au urcat băuți la volan, apoi au făcut accident.

La data de 11 martie, în jurul orei 16, în municipiul Sibiu, un cetățean străin în vârstă de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o alee din zona Bulevardului General Vasile Milea, în apropierea sediului Poliției, a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure și a acroșat un autoturism parcat, relatează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Evenimentul a dus la avarierea ușoară a celor două autoturisme.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, după ce la testarea alcoolscopică rezultatul afișat de aparatul etilotest a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, relatează sursa citată.

În noaptea din 11 spre 12 martie, în jurul orei 4, polițiștii au identificat un alt șofer băut. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Galați. Bărbatul a condus un autoturism pe DJ 106G dinspre Dobârca spre DN1, iar în momentul virajului la stânga pentru a pătrunde în drumul național a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, gălățeanul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, arată polițiștii sibieni.

În consecință, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus