Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
0°C

Numărul sibienilor aflați în izolare s-a dublat în ultimele 24 de ore. DSP Sibiu: ”noi avem o altă situație”

Numărul sibienilor aflați în izolare s-a dublat în ultimele 24 de ore. DSP Sibiu: ”noi avem o altă situație”

Potrivit celei mai recente informări transmisă de Prefectura Sibiu, la momentul actual, pe raza județului nostru se află un număr de 1.335 de persoane izolate la domiciliu, iar alte 94 persoane sunt în carantină. Niciun caz de infectare cu COVID-19 nu a fost confirmat încă la Sibiu.

Raportul transmis astăzi arată că 1.335 persoane sunt în izolare la domiciliu. Numărul este aproape dublu față de cel transmis ieri, respectiv 769 persoane. Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, explică situația:

„Toate avioanele care vin din Europa în acest moment, mai puțin câteva țări, cum sunt Grecia și Polonia, intră în autoizolare. Toți pasagerii. Dacă vine o cursă de 70 și încă una de 70, avem 140 deodată. Autoritățile primesc de la poliția de frontieră aceste date. Și noi le băgăm într-un sistem, dar noi avem altă situație, în care trebuie întâi să luăm legătura, să-i întrebăm, să vedem contacții. Dar informația celor care vin, așa seacă, autoritățile o au.”

Totodată, 94 persoane sunt în carantină, la fel ca ieri. La momentul actual sunt internate pe secția de boli infecțioase un număr de 12 persoane.

În total s-au efectuat 162 recoltări în vederea testării, iar 55 s-au întors cu rezultat negativ, iar restul de 107 probe sunt în lucru.

La ora actuală nu există nici un caz confirmat pozitiv.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claradi

Acum 2 ani

Sa ne asteptam la cei mai rau. Si cand vin rezultatele din cei 107 cel putin jumatate din ei sunt pozitivi.
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

Dobi, atat te-a dus capu sa postezi? Ia meri la vale, de unde-ai venit.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Pai si dle Budescu, ce înseamă "intra in izolare"?? Adica le luam numele si temperatura la aeroport si ii trimitem acasă si ii rugam sa stea liniștiti 14 zile in casa? Sau? Daca e asa, e fix zero, o faceți degeaba, sau eventual doar asa de ochii votanților. Părerea mea ca joi se va da decretul "scăpat" azi in media, cu aplicare de sambata viitoare. Si tot ca parere personala, decretul ii va tine pe romani (la nivel national) vreo 7 zile in casa, dupa care încep sa apara f multi "evadati". Cand iese unu, il prinzi si amendezi zdravan, dar cand o sa iasa cu zecile de mii, sa vezi atunci distracție sumbra. Dar hai sa rămânem optimiști, si intre timp va rugam sa faceți mult mai multe teste atat in Sb cat si in Ro (zeci de mii la nivel național, sau peste) daca vreti sa vedem cu toții situatia reala a persoanelor pozitive. Eu estimez 5mii astazi. Doamne ajuta sa nu moara nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus