Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-3°C

Spitalul de Pneumoftiziologie, apel către comunitatea sibiană: ajutați-ne să fim pregătiți

24 Martie 2020 14:11

Spitalul de Pneumoftiziologie, apel către comunitatea sibiană: ajutați-ne să fim pregătiți

Reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu transmit un apel către locuitori, prin care îi roagă să contribuie la dotarea unității medicale cu echipamente de protecție necesare pentru când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite de numărul de pacienți internați și izolați.

Odată ce vor începe să primească pacienți bolnavi de coronavirus, numărul materialelor de protecție va scădea vertiginos. Tocmai de aceea, potrivit reprezentanților spitalului, ar fi nevoie de câteva mii de echipamente de unică folosință, astfel încât spitalul să fie pregătit când acel moment va veni.

„Lansăm un apel către societate, cerând sprijinul cu privire la achiziționarea unor echipamente și materiale sanitare care să ne ajute să protejăm personalul medical al spitalului nostru. Astăzi vă spunem: Ajutați-ne să putem avea grijă de plămânii dumneavoastră în continuare! Coronavirusul impune echipamente de unică folosință (măști, halate, mănuși, viziere etc.) la fiecare contact cu pacientul suspect sau infectat, iar în această perioadă de criză a resurselor la nivel mondial, prețurile au crescut de zeci de ori față de momentul de dinaintea izbucnirii pandemiei.”
Spitalele de pneumoftiziologie din țară sunt prevăzute să preia pacienții cu coronavirus în faza a doua, atunci când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite de numărul de pacienți internați și izolați. „Prin urmare, ne dorim să fim cât mai bine pregătiți să luptăm pentru salvarea vieților pacienților care dezvoltă complicații provocate de coronavirus. În plus, patologia respiratorie tratată în spitalul nostru, cu simptomatologie similară cu coronavirus, implică în fiecare zi un risc sporit pentru medici, fiind în permanență expuși”, spune conducerea spitalului.

Cei dintre dumneavoastră care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot face acest lucru prin donații către asociația spitalului (Asociația Pneumologia - Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania - tel. 0269210979, spitaltbcsibiu@yahoo.com ), constând în bani sau echipamente de protecție sau prin completarea formularului 230. Orice salariat poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit, potrivit art. 79, alin. 1 din Codul Fiscal.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cetatean

Acum 8 luni

Serios?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus