Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Activități online la Biertan, în cadrul proiectului european „Note pentru viitor”

Activități online la Biertan, în cadrul proiectului european „Note pentru viitor”

Copiii din comuna Biertan continuă online activitățile din cadrul unui proiect pe fonduri europene. Este vorba despre proiectul „Note pentru viitor”, dedicat unui număr de 500 de elevi din două comune defavorizate, dintre care 125 sunt de etnie romă. Reprezentanții proiectului spun că elevii sunt receptivi, iar faptul că activitățile pot continua online, chiar și în mediul rural, este un lucru încurajator.

Activitățile proiectului european „Note pentru viitor”, implementat de Asociația React în parteneriat cu Primăria Comunei Biertan, au fost mutate online astfel încât copiii să se bucure în continuare de ele. În felul acesta se continuă atât atelierele (de ceramică, muzică, pictură și croitorie), cât și cursurile de igienă, prim ajutor și cele de tip Școală după Școală. Special pentru elevi au fost create grupuri pe diferite rețele de socializare, prin intermediul cărora aceștia primesc informații utile de la profesori și experții din proiect pentru fiecare activitate în parte, rezolvă exerciții de matematică, limba și literatura română, limbi străine, împărtășesc curiozități din întreaga lume și fac schimb de jocuri și provocări. De asemenea, și consilierea psihologică acordată prin proiect copiilor și părinților se face în această perioadă tot online sau telefonic. Și este cu atât mai importantă în acest context în care ei pot experimenta stări de neliniște, îngrijorare sau nesiguranță,  spun cei implicați în proiect.

tablou Biertan

Foto: Tablou realizat de o elevă în cadrul proiectului

„Deși este o provocare și este ceva nou atât pentru noi, cât și pentru copii, să organizăm toate aceste activități la distanță, nu am renunțat la ele. Profesorii implicați în programul Școală după Școală postează activități pe grupurile special create, unde copiii primesc teme și le rezolvă interactiv. Este foarte bine ce se întâmplă, deoarece elevii primesc feedback de la profesori, se încurajează și stimulează reciproc prin postările lor, prin provocările constructive pe care și le transmit. Participarea și implicarea lor sunt incredibile, denotă un real interes și sincer ne stimulează și pe noi să ne autodepășim si să găsim în continuare soluții creative”, spune Alexandru Belciu, expert organizare activități școlare.

Obiectivul general al proiectului „Note pentru viitor” este îmbunătățirea sistemică a spațiului educațional în comuna Biertan, materializată în crearea de mecanisme viabile și sustenabile pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și în luarea de măsuri concrete pentru promovarea accesului egal la educație de calitate pentru toți copiii implicați în proiect.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus