Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Școlile din Mediaș sunt dotate digital de primărie. Dascălii primesc laptopuri și clasele table interactive și camere video

Școlile din Mediaș sunt dotate digital de primărie. Dascălii primesc laptopuri și clasele table interactive și camere video

Marți, 1 februarie, la Primăria Mediaș s-au semnat contracte pentru digitalizarea școlilor din municipiu și din satul aparținător Ighișu Nou. Au fost prezenți directorii unităților de învățământ care se pregătesc să fie parte a celui de-al doilea lot pentru echipamentele necesare desfășurării în condiții cât mai bune a orelor la clasă sau on line. Este vorba despre un proiect european prin care se achiziționează dispozitive ce depășesc o valoare totală de 3 milioane de lei. Informarea a fost făcută de reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu.

Primăria din Mediaș urmează să doteze școlile din muncipiu și din satul aparținător Ighișu Nou cu dispozitive care înlesnesc actul educațional. Totul face parte dintr-un proiect din fonduri europene câștigat de către Primăria Mediaș - „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu“. 

Lotul constă în echipamente cu care vor fi dotate școlile și liceele medieșene, în funcție de necesarul exprimat de fiecare instituție, și anume un număr total de 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, respectiv 282 de table interactive, 204 camere video și 276 de routere pentru sălile de clasă. Valoarea totală de achiziție a acestor dispozitive depășește suma de 3 milioane de lei.

De asemenea, responsabili din cadrul fiecărei unități de învățământ au fost instruiți, la sediul Primăriei Mediaș, cu privire la modul de întrebuințare și de mentenanță pentru toate echipamentele acordate fiecărei instituții, în cadrul acestui proiect.

Primul lot de produse achiziționate a constat în 5.876 de tablete școlare, în valoare de peste 3.700.000 lei, care au fost deja trimise la sfârșitul anului trecut unităților de învățământ din oraș, pentru fiecare elev.

„Dacă la finalul anului trecut am transmis către unitățile de învățământ din oraș peste 5.800 de tablete școlare, tablete care, din informațiile pe care le am, au fost deja distribuite elevilor din municipiul Mediaș, astăzi i-am invitat la sediul Primăriei Municipiului Mediaș pe toți directorii liceelor și ai școlilor gimnaziale, pentru a parcurge cea de-a doua etapă a unui proiect pe fonduri europene pe care l-am câștigat anul trecut. Am semnat un contract de administrare prin care vom pune la dispoziția fiecărui cadru didactic câte un laptop și în același timp am luat act de faptul că tablele interactive au ajuns la fiecare instituție de învățământ, vorbim astfel de peste 370 de laptopuri, peste 280 de table interactive, 200 de camere video și peste 270 de routere“, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

DB

Acum 7 luni

Şi la Bruck se plâng că nu au o gură de net să transmită lecţiile online! În condiţiile în care primăria avea excedent ş.a.m.d. pe care-l toacă pe piste pline de hârtoape să aibă unde se plimba spp-iştii după KJ
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus