Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Primăriile din județ au trecut în on-line: CityManager

Primăriile din județ au trecut în on-line: CityManager

Aproape 30 de primari din județ folosesc o aplicație care îi ajute să realizeze de acasă munca pe care o făceau la birou, în primărie. Aplicația este dezvoltată de o firmă de IT din Sibiu, TNT Computers. ”E foarte clar că starea de urgență actuală, cauzată de noul Coronavirus afectează toate domeniile vieții noastre. Aplicația noastră funcționa și înainte de pandemie, dar acum resursele ei sunt folosite 100% de către primari, pentru că ajută la continuarea activității, în mediul online, chiar în absența oamenilor din birouri.  Se pot face teleconferințe, chiar ședințe de consiliu local, se poate configura un robot telefonic care să gestioneze întreaga infrastructură de relații cu cetățenii, iar cetățenii pot plăti impozite, pot primi adeverințe de la Registrul Agricol, certificate de atestare fiscală, aproape orice”, spune Tudor Gorcia, administratorul societății.

Programul se numește CityManager și este folosit de o bună perioadă de timp de administrația din Șelimbăr. ”Ne ajută enorm. Ne ajută și acum, când relația directă cu oamenii, nu mai este posibilă, însă ne-a ajutat și înainte. Am fost printre primii din județ care am trecut în on-line, iar rezultatele s-au văzut imediat. Nu se mai fac cozi la ghișee, cetățenii noștri au învățat repede că pot plăti impozitele on-line, că e mai simplu așa. Totodată a ușurat munca tuturor faptul că multe hârtii pot fi descărcate de acasă, fără a mai fi nevoie de un drum la primărie”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Prin CityManager, cetățenii sunt scutiți de drumuri în plus la primărie pentru a afla de stadiul cererilor. ”Verificarea statusului documentelor se face în timp real. Cel care are numărul de ordine poate vedea oricând unde se află documentul, la ce departament din cadrul primăriei. Același lucru este vizibil și de cealaltă parte a sistemului, din primărie. Se pot vedea timpii necesari pe fiecare departament, unde se întârzie și se pot lua măsuri”, explică Tudor Gorcia.

Sistemul s-a gândit inclusiv la cei care vor să se căsătorească. ”Pot trece foarte ușor de hățișul birocratic, de acasă. Atunci când vrei să te căsătorești, trebuie să mergi cu dosarul șină și să vezi când au timp de tine. Prin CityManager, ți-l faci de acasă, completând un formular, și vezi când e ocupat și când e liber primarul sau ofițerul de stare civilă. Totul este corelat cu baza de date din primărie, inclusiv cu programările celor care au făcut actele și le-au depus fizic, la ghișeu”, spune managerul societății.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Vadim Tudor

Acum 2 ani

Maaa, va bate Dumnezau, a trebuit sa vina o pandemie sa descopere administratia locala ca exista internet!!!!
Raspunde

statul defect

Acum 2 ani

daca nu am vrut sa reducem birocrația de buna voie...o vom face acum musai aviz pt zeci sau chiar sute de mii de bugetari inutili,care doar taie frunza la caini...... Intre timp e minunat ca cel care cotizeaza ( privatul ) ,in cel mai fericit caz sa stea acasa pe 75%,iar cel care doar consuma si nu produce sa stea pe suta la suta
Raspunde

Marcu

Acum 2 ani

Voi visati ma... Doar nu credeti ca declaratiile alea sunt conectat la un sistem si totul se face automat. Toate alea sunt luate la mana si verificate de functionari ca romanul e smecher si hot ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus