Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Nici autoritățile nu sunt informate, oficial, câte cazuri de Covid-19 sunt la Sibiu: ”Oficial vă spun că suntem nebuni la cap”

Nici autoritățile nu sunt informate, oficial, câte cazuri de Covid-19 sunt la Sibiu: ”Oficial vă spun că suntem nebuni la cap”

Nu doar sibienii nu sunt informați în mod oficial asupra numărului real de cazuri de SARS-CoV-2 din județ. Nici chiar persoana care conduce - din punct de vedere operativ - toate acțiunile la nivelul județului în această situație de urgență spune că nu beneficiază, oficial, de astfel date. ”Este incredibil ceea ce se întâmplă”, exclamă inspectorul șef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu, cel care conduce Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției la nivelul județului Sibiu.

Din cursul zilei de luni au apărut semnele evidente asupra faptului că nici măcar între autorități informațiile referitoare la situația infecțiilor cu noul coronavirus nu circulă eficient sau corect. Mai precis, din jurul orei 16:00 a zilei de luni, când Instituția Prefectului din județul Sibiu a transmis presei locale o informare venită din partea Institutului național de sănătate publică, referitoare la numărul de cadre medicale testate și descoperite a fi infectate cu SARS-CoV-2. ”Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul coronavirus”, începerea respectiva informare în care, mai apoi, erau prezentate defalcat pe județe, situațiile cu numărul de medici, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare și personal auxiliar infectați cu SARS-CoV-2. Printre cele 13 județe enumerate în continuare nu se regăsea și Sibiul, deși era inclusiv de notorietate publică situația asistentului medical de la Spitalul Județean, care se afla deja sub tratament. Cazul său a devenit public de sâmbătă, a fost confirmat oficial inclusiv de conducerea Spitalului județean, dar în statisticile oficiale de luni după-amiaza, lipsea.

Captură (parțială) a statisticilor oficiale: în trei zile, informația că și la Sibiu există un cadrul medical infectat cu noul coronavirus nu a ajuns la București Captură (parțială) a statisticilor oficiale: în trei zile, informația că și la Sibiu există un cadrul medical infectat cu noul coronavirus nu a ajuns la București

Semnele de întrebare s-au înmulțit și după primul deces cauzat de coronavirus la Sibiu: femeia de 65 de ani, internată în cursul zilei de vineri, confirmată cu noul coronavirus în cursul zilei de sâmbătă și decedată în cursul zilei de luni. Celor 38 de persoane cu care aceasta s-a descoperit că a intrat în contact li s-a dispus măsura autoizolării în după-amiaza zilei de marți. Potrivit informațiilor obținute de Turnul Sfatului, în cursul zilei de luni, la nivelul județului Sibiu existau deja aproximativ 20 de sibieni confirmați pozitiv a fi infectați cu SARS-CoV-2.

”Ne mințim singuri”

În cursul zilei de luni, 30 martie, Turnul Sfatului a solicitat o declarație prefectului județului, Mircea Crețu, pe subiectul circuitului informației între instituții, acesta arătând că urmează a cerceta mai în detaliu aceste lucruri și va reveni.

Mai apoi, Turnul Sfatului l-a contactat pe col. Cosmin Balcu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, cel care – având în vedere decretarea stării de urgență – conduce din punct de vedere operațional ”tot ceea ce mișcă” în județul Sibiu în contextul pandemiei noului coronavirus. În cursul zilei de luni după-amiaza (când inclusiv primul deces cauzat de noul coronavirus era confirmat și făcut public de Turnul Sfatului), Cosmin Balcu a arătat că, de fapt, în documentele oficiale, la nivel de județ nu era raportat niciun caz de infecție cu noul coronavirus. Darmite decedați. ” Oficial vă spun că suntem nebuni la cap. DSP-ul ne-a raportat azi, la orele 17:00, zero «pozitivi» și zero decedați în județul Sibiu. Datele pe care le primim de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu la Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției sunt cu zero pozitivi și cu zero decedați. Este incredibil ceea ce se întâmplă. Suntem în 2020 și unii trăiesc în 1900 toamna. Ca să ne dăm mari, că avem zero”, a izbucnit Cosmin Balcu.

Col. Cosmin Balcu se arată revoltat de carențele din informările DSP Sibiu Col. Cosmin Balcu se arată revoltat de carențele din informările DSP Sibiu

Cel care conduce operativ toate acțiunile din județ în vreme de pandemie arată că este nevoit să se ghideze în activitatea zilnică pe baza informațiile pe care le obține din cu totul alte surse decât informările Direcției de Sănătate Publică, care nu au nicio legătură cu realitatea. Informări cu atât mai importante cu cât pe baza acestora inclusiv transportul persoanelor de către SMURD este realizat cu izoleta sau nu, de exemplu. ”Gândiți-vă în ce situație sunt eu pus, în calitate de comandant al acțiunii! Ne mințim și nu este în regulă”, a mai spus Cosmin Balcu, pentru Turnul Sfatului.

Amploarea ”dezinformării” din datele oficiale prelucrate de către DSP este evidențiată de Cosmin Balcu și cu exemplul propriu: și el a fost testat pentru noul coronavirus ca urmare infectării senatorului Vergil Chițac. Și chiar și acum, în evidențele furnizate de DSP Sibiu, cazul său apare ca fiind încă în teste. ”Au trecut 20 de zile de atunci și sunt comandatul acțiunii. E grav, foarte grav ce se întâmplă”.

Budescu respinge acuzațiile

Din informațiile Turnul Sfatului, în seara zilei de luni, la sediul Instituției Prefectului Sibiu a avut loc o ședință în care tonul discuțiilor între șefii de instituții (instituții implicate în lupta împotriva pandemiei) a urcat adesea. Ulterior acestei ședințe, Turnul Sfatului l-a contactat pe Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu. El a respins acuzațiile potrivit cărora DSP nu ar fi emis informări acurate despre numărul de cazuri de sibieni infectați cu noul coronavirus sau cel al deceselor. El a făcut referire la un tabel ”foarte clar” pe care DSP l-a transmis chiar în ziua respectivă către ISU, tabel care a fost prezentat mai apoi din nou factorilor de decizie. Gabriel Budescu a arătat că va reveni cu noi precizări în cursul zilei de marți, când nu a mai putut fi contactat, însă, de Turnul Sfatului.

Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, a promis clarificări în cursul zilei de marți, dar nu a mai putut fi contactat Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, a promis clarificări în cursul zilei de marți, dar nu a mai putut fi contactat

În ceea ce privește situația asistentului medical care a fost înștiințat de sâmbătă că are noul coronavirus, iar în statisticile de luni cazul său nu apărea, Budescu a pus această situație pe seama autorităților centrale. ”Probele se recoltează la nivel local, iar rezultatele ajung la Centrul național de control și de acolo, mai apoi, se transmit către noi, către direcțiile de sănătate publică. Pentru că această informație trebuie să o aibă mai întâi Centrul strategic. Deci, dacă pe surse a apărut informația, iar eu nu am acel document de la Centrul strategic, eu nu am cum să comunic mai departe”, a spus Budescu.

Prefectul: ”mă deranjează”

Contactat și marți de Turnul Sfatului, prefectul județului, Mircea Crețu, a arătat că, în cazul persoanei confirmată sâmbătă cu noul coronavirus și decedată luni, măsurile de instituire a autoizolării au fost dispuse de marți pentru că atunci au terminat cei de la DSP ancheta. ”Până nu s-a încheiat ancheta epidemiologică a DSP-ului nu puteam să luăm măsurile adecvate. Imediat ce am avut ancheta și raportul terminate am luat măsurile care se impun. Sunt 38 de persoane care sunt izolate și așa mai departe”, a declarat Mircea Crețu, pentru Turnul Sfatului.

Referitor la cazul asistentului medical, care nu apare în statisticile oficiale, prefectul a arătat că așteaptă, la fel, după Direcția de Sănătate Publică Sibiu. ”Și în cazul asistentului medical am dispus, prin adresă scrisă, realizarea unei anchete epidemiologice și aștept rezultatul final. Și mai este un caz pentru care am dispus același lucru. Până nu se încheie anchetele nu pot să iau măsurile legale, pentru că doar DSP-ul poate să propună. Nu altcineva”, a mai adăugat prefectul, la întrebările Turnul Sfatului.

Prefectul Mircea Crețu (centru) s-a ferit de o poziție tranșantă Prefectul Mircea Crețu (centru) s-a ferit de o poziție tranșantă

Cât privește problemele de comunicare care pornesc de la DSP, prefectul s-a ferit de o poziție fermă. ”Nu sunt mulțumit (de comunicarea interinstituțională – n.r.) și probabil niciodată nu voi fi mulțumit. Dar, mai ales, mă deranjează declarațiile unora. Fiecare răspunde la un moment dat pentru ceea ce declară”, a mai spus prefectul, ca un comentariu la nemulțumirile exprimate de către inspectorul șef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Cum se procedează?

Pornind de la cazul asistentului medical al Spitalului județean care știa de sâmbătă că este infectat cu noul coronavirus, Turnul Sfatului a încercat să verifice care este ”circuitul informației” în astfel de situații. Iar potrivit datelor culese, rezultă că probele prelevate de personalul medical dintr-un spital se trimit – cu înștiințarea și acordul DSP Sibiu – către un laborator. După finalizarea testelor, laboratorul respectiv transmite rezultatul atât către Centrul național strategic, cât și înapoi, către Spitalul care a prelevat probele. Care spital, de îndată ce primește rezultatele, le direcționează, mai departe, către Direcția de Sănătate Publică.

Nu doar la Sibiu datele furnizate de reprezentați ai direcțiilor de sănătate publică sunt puse sub semnul îndoielii. În cursul zilei de marți a devenit de notorietate situația din Capitală, unde o femeie de 84 de ani a murit ca urmare a infestării cu noul coronavirus încă de vineri, 27 martie, fapt care a fost comunicat de către Direcția de Sănătate Publică abia în cursul zile de 31 martie. La București, situația a fost pusă pe seama unei ”deficiențe tehnice”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

41 comentarii

Maus

Acum 2 ani

Incompetenta majoră! Se observă clar de ce sunt in stare cei din DSP . Persoane care nu au nicio legătură cu realitatea.
Raspunde

Dog

Acum 2 ani

Un director ZERO acest Budescu. Maine ar trebui efectiv demis. Daca un prefect accepta aceasta cacealma inseamna ca si el este tot ZERO!!!!!!
Raspunde

Anton

Acum 2 ani

Budescu și prefectul sunt total depășiți! Cei doi sunt obligați sa plece acasă și sa-i lase pe unii care știu sa managerieze situații de criza! Bravo Balcu ca spui lucrurilor pe nume și ești maxim implicat.
Raspunde

Zicsieu

Acum 2 ani

S-ar părea ca DSP-urile sunt călcâiul lui Ahile în lupta pe care o duce atâta lume pentru ca totul să nu se năruie. Distanțare socială, izolări, ordonanțe militare, firme închise, șomeri....Tot efortul dispare când decizia stă în pixul unei persoane care a ajuns acolo mai mult ca sigur pe criterii politice și nu pe criterii de performanță. Trebuie să fi în stare să coordonezi. Pentru mulți dintre ei ,pălăria asta este mult prea mare. Ar fi un act de curaj ca să-și recunoască neputința și să facă un pas înapoi. Și aici nu mă refer doar la Sibiu, exemple mai nou sunt în toată țara.
Raspunde

La DSP e mizerie și la propriu

Acum 2 ani

Când mă uit la cine conduce DSP-ul, mă ia frica. În DSP-Sibiu, incompența e la toți, dar absolut toți funcționarii. Acum ar fi o ocazie bună să dea cu ei de pănânt și să se păcănele angajări “pe bune”.
Raspunde

Iuli

Acum 2 ani

Valiza și la gara cu incompetentul de la dsp..
Raspunde

Adi

Acum 2 ani

Exact la fel erau tinuti locuitorii din Cernobil, in minciuna totala! Scapati naiba de Arafat, acest personaj sinistru care ar ascunde sub covor si elefantul din camera.
Raspunde

Roman

Acum 2 ani

De Ce mai cereti informatii de la prefectura? Nu mai au voie conform ordonantei militare.
Raspunde

........

Acum 2 ani

Va bateti joc de noi.... habar nu aveti pe ce lume traiti... trebuie comunicata situatia la zi , nu dupa o saptamana... oamenii trebuie sa fie informati care e situatia reala... asa, am auzit sibieni care spuneau ca nu sunt cazuri la noi, dar de fapt sunt cu sutele printre noi... rusinee
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Cu ce te mai ajuta acum daca te informeaza la zi. Deja stim ca avem cazuri, si cu siguranta cei obligati sa se izoleze din cauza ca au intrat in contact cu o persoana contaminata vor vorbi cu apropiatii, deci curand o sa auzim o groaza de zvonuri mai mult sau mai putin adevarate despre numarul de cazuri. Din punctul me de vedere, acum nu se mai pune problema daca ne vom imbolnavi, ci cand ne vom imbolnavi. Cert este ca situatia este scapata de sub control din mai multe cauze, acum treuie doar sa ne protejam in continuare cat putem si sa speram ca organismul este destul de puternic pentru a rezista virusului.
Raspunde

Tudor

Acum 2 ani

S-a confirmat virusul sambata, luni a murit si doar marti s-au izolat contactii directi. Asta la primul caz! Ce se va intampla la cazul 10-20-50? In halul asta, vai de noi!
Raspunde

wed

Acum 2 ani

vai de capul nostru!
Raspunde

Babacloanta

Acum 2 ani

Dacă ăștia se mint intre ei va dati seama cat adevar ajunge la noi. Cum au ajuns astia in functii? Niște panarame.
Raspunde

Un cetatean

Acum 2 ani

Oameni buni , ăștia trăiesc in alta epoca ! Acum se vede competentă lor ! Acum vedem poleiala ! Ăștia tb sa plece acasă urgent ! Rusie DSP! Ft ft ft grav ! Avem dreptul la informație !
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Nimic nou sub soare .Ani de zile angajările şi promovările la stat au legătură cu gașca din care faci parte .Sistemul bugetar din România este controlat de amantele ,frații,surorile,copiii,nepoții ,cumătrii ,finii, decidenților din sistem .A te angaja la stat însemna că ai reușit în carieră .A te angaja la stat însemna că de acum încolo toată viața o să ai un salariu mare , iar pentru asta nu mai trebuia să faci nimic .Toți bugetarii se consideră stăpâni pe locurile lor de muncă ,de acea ei sunt şocați de cea ce li se întămplă acum şi nu ştiu ce trebuie să facă .
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Cât se poate de previzibil constat că găștile de hiene din sistemul bugetar sunt foarte active .Se poate vedea asta din foarte multele comentarii ale unor anonimi care se adresează la persoana l acestor decidenți pe care eu îi consider incompetenți .Impresia mea este că după colț aştepta tot felul de lepre care aştepta să profite de tragedia unor oameni .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Dacă spun că e bulibășeală in comunicare ( nu știu dacă și in decizii și fapte ) se pune la discriminare , ciobeală , mihuțeală la nivel local ?
Raspunde

incompetenti

Acum 2 ani

Ce oameni slabi...cum poae un Budescu sau Cretu sa conduca o institutie? Suntem rusinea lumii cu acesti indivizi.
Raspunde

asb2020

Acum 2 ani

Turnul Sfatului Stați pe capul lor, cu ochii pe ei și publicați incompetenta lor, pentru ca doar făcând public incompetenta lor, se pot înlocui acești oameni care nu-și fac treaba.
Raspunde

rescue

Acum 2 ani

Traiane, in aceste vremuri doar presa comunică ( incă !) liber. Barcu are dreptate: DSP este lestat în trecut, depasit de situatie, iar noul prefect nu are sange in instalatie, confirmandu-și statutul de fiu de preot. Nu am nimic cu el dar, oameni buni, cum naiba sa stai linistit când totul se duce pe râpă ? Ți-e frică să mergi la spital că te duci cu una si pleci cu virusul nou-nouț ?
Raspunde

Iancu

Acum 2 ani

Domnule Balcu, Dvs. conduceti din punct de vedere operativ toate acțiunile la nivelul județului în această situație de urgență ??? Pe langa altele, ceea ce mie mi se pare incredibil este faptul ca Dvs. constatati toate acestea ca un simplu muritor! Nu ca un conducator cu cele mai mari responsabilitati in domeniu! DA, ACEST FAPT ESTE CU ADEVARAT INCREDIBIL!!!! RUSINE SI ... DEMISIA
Raspunde

un alt sibian

Acum 2 ani

Stai ma nene asa, asta nu se poate intampla in orasul bunelor maniere, in cel mai curat si civilizat oras din rromania. Eu zic ca e fake news, aveț incredere in autoritati, noi nu avem cazuri, nu e nici o greseala, virusul ne ocoleste frumos pe granita judetului, atat doamna fodor cat si tot dsp-ul si prefectura vegheaza, dormiti linistiti. Pentru cei care nu se prind, sunt sarcastic. Suntem de toata jena.
Raspunde

NEMER NICK

Acum 2 ani

Glumesti de 1 Aprilie. Daca nu, cred ca a trecut vremea sarcasmului si a comentariilor neproductive. Cu totii suntem satui de incompenenti, neaveniti, lipsiti de bun simt si de nepriceputi. In astfel de situatii exceptionale, care vor urma, se scutura pomul si se vad oamenii adevarati pe care te poti baza. Cine nu are calitati si nu face fata va fi maturat de catre evenimentele ce au sa vina intr_un ritm mult mai alert decat astazi. Cei care nu au avut loc de impostorii de azi, sper ca vor iesi in evidenta pentru a se arunca in vartej cu responsabilitate ,competenta si cu foarte mult curaj. Vor fi viitorii stalpi ai comunitatilor din toata tara. Sper ca si in Sibiul nostru sa apara acesti oameni de care vom avea atata nevoie in ceea ce va urma in lunile viitoare. Sa auzim de bine.
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 ani

Sunteti nebuni la cap pentru ca nu aveti proceduri si instruire pentru asemenea situatii. Nu aveti instruire pentru asemenea situatii pentru ca sunteti niste funduri grase asezate pe niste scaune coordonate de interese politice. In consecinta, nu aveti interes sa va perfectionati. Nu va intereseaza sa imbunatatiti structurile pe care le conduceti. Nu aveti calitati de manageri. Sunteti niste inutili pe care-i platim scump oricum, dar acum platim si cu altceva decat cu banii din impozitele noastre. Sper ca din criza asta cetateanul sa iasa mai bine intentionat, mai pretentios cu privire la oamenii pusi in functii si mult mai exigenti cu privire la politicienii pe care-i trimitem in functii de conducere.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

prefect

Acum 2 ani

ACUM SE IMPUNEA PREZENTA LA CÂRMA JUDEȚULUI A FOSTEI PREFECT MUNTEAN, CARE ERA MÂNĂ DE FIER.
Raspunde

DaNA

Acum 2 ani

Fals si uz de fals in forma continuata informarea oficiala din data de 29 martie a spitalului judetean sibiu cu o singura persoana infestata cu COVIT-19, dar de fapt sunt 20 de persoane infestate cu COVIT-19! Este o bataie de joc la adresa populatiei acestui judet! DEMISIA TUTUROR PERSOANELOR DE CONDUCERE!
Raspunde

Iancu

Acum 2 ani

Si inca ceva d-le Balcu! Asta in cazul ca nu stiti! Rolul Dvs. - in calitate de conducator , de detinator al celei mai importante functii la nivel de judet - este de a impune masuri care sa contribuie la limitarea efectelor acestui virus! Si implicit de a salva vieti! Nu de a informa! Pentru aceasta exista presa!
Raspunde

Incompetență și corupție

Acum 2 ani

Balcu asta nu e ala care a zis ca ambii lui copii sunt de etnie rroma ca sa intre pe locurile rezervate de la CN Brukenthal?
Raspunde

Felicia

Acum 2 ani

Pe prefect il deranjeaza declaratiile dlui Balcu, dar problema esentiala este alta: daca dl Balcu spune adevarul atunci de ce deranjeaza adevarul? Toti vrem sa stim adevarul, ne-am saturat de comunistii care ascundeau adevarul. Ori adevarul acesta nu place PNL-ului? Pai sa plece si sa lase pe altii mai competenti sa se ocupe. Avem nevoie de profesionisti nu de politruci in asemenea momente grele!
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

o colectie de MEGA incompetenti!!!
Raspunde

ALTUL ALTFEL

Acum 2 ani

Am inebunit cu totii. Pe langa incapacitatea de comunicare interinstitutionala, pe langa minciunile din spatial public, va intreb eu urmatoarele: Acel asistent infestat care a venit la serviciu 11 zile, credeti ca a infestat numai colegii de pe sectie? Ca spun eu, ca de la acest inconstient avem cel putin 100 de infestati. Ati trimis in izolare cadrele medicale care au intrat in contact cu el. Dar de familia aceea din Germania de care se ocupa asistentul , v-ati ocupat? Colegii de serviciu, au si ei familie, cam cate personae au fost infestate? Si toate acestea din cauza unui inconstient si din cauza incompetentei si in capacitatii Sistemului. Dragi sibieni, TINETI-VA BINE!!!!! Vom avea sute de infestari si "ceva" decese . Autoritati, treziti-va la realitate!!!! Va spus bine domnul Balcu, "unii traiesc in anul 1900 toamna" si traiesc bine si pe banii nostrii, continui eu. Sa auzim numai de bine.
Raspunde

xy

Acum 2 ani

O clică de incompetenți la DSP Sibiu. In sfârșit apare și în presă! Acest ...să-i spunem domn, Budescu, director (se spune prin târg că e pensionar militar - da' nu e confirmată știrea), de o aroganță incalificabilă, este răspunzător de.multe deficiențe și pronleme la nivelul sistemului de sănatate!!! Ce știa el cel mai bine? Să trimită controale! Să amenințe si să dea amenzi - msi ales la instituțiile de srat, cu bugete subdimensiknate, nu fin vina confhcătorilor! Desigur că su inspectorii DSP (ca și ai DSV de altfel) căutau numai hibele dar nu propuneau dlui director al DSP, autoritățor, soluții de rezolvare. Acum, când trebuie să se ocupe de bolnavi sunt disperați, că erau foarte pricepuți DOAR la a scrie procese verbale!!! De ce l-au mai menținut în funcție cei de la new PNL= old PDL pe acest "stimabil" domn?
Raspunde

ilie rotariu

Acum 2 ani

Un articol bun. Pacat ca e din zona Twain, Caragiale. Sau poate Urmuz.
Raspunde

Iancu

Acum 2 ani

Oameni buni, e halucinant cum vad ca se impart vinovatiile ! Este adevarat cu nu exista un singur vinovar, dar este ca si cum un comandant /general de armata constata ca trupele lui sufera pierderi grele si sunt aproape de a fi invinse, iar el vine doar cu constatari!!! ASA CEVA ESTE INADMISIBIL!!!! EL TREBUIE SA VINA CU SOLUTII , CU MASURISI SA TRAGA LA RASPUNDERE PE CEI VINOVATI! IMI ESTE CLAR CA BALCU ESTE COMPLET DEPASIT DE SITUATIE SI CA TREBUIE LUATE MASURI DE URGENTA!
Raspunde

VALCEA

Acum 2 ani

După părerea mea o ceartă nejustificată. Instituțiile statului ar trebui să găsească soluții și aici domnul prefect a greșit că nu a pus lucrurile la punct în cadrul comitetelor pe care le coordonează. DAR AR FI BINE SĂ NU MAI FIM AȘA IPOCRIȚI CÂND ISU SIBIU PE TIMPUL ACESTEI CRIZE ACHIZIȚIONEAZĂ SERVICII PENTRU GALERIA COMANDANȚILOR ÎN SUMĂ DE 1300 LEI ÎN LOC SĂ IA ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE. CE ZICEȚI DE ACEST ASPECT DOMNILOR.
Raspunde

raspandache

Acum 2 ani

Guvernare PDL, să trăiască alături de toți tăntălăii care i-au votat! Ciuruiților!
Raspunde

Proadevăr

Acum 2 ani

Incompetentul Budescu continuă să reziste în aceste vremuri grele din cauza sistemului corupt care îl menține pe funcție. Este inadmisibil ca un fost pensionar MApN, de la vârsta de 45 ani, să se îmbogățească enorm de când se află la conducerea DSP. Nu are timp de muritorii de rând pentru că nu știe cum să își mai gestioneze averea (a se vedea ce avere are individul și nimeni nu se sesizează DE UNDE a agonisit o asemenea bogăție). Rușine prefectule, la fel de incompetent! Singurul profesionist ”cu acte în regulă” este colonelul Cosmin Balcu pe care îl felicit pentru ”coloana vertebrală” de care dă dovadă.
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Pnl rusinea nationala !!!!
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Autoritatile din Sibiu mint cu nerusinare : nici pana astazi nu au raportat la Bucuresti cazul asistentului ATI descoperit pozitiv! https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23770755-357-cadre-medicale-din-romania-infectate-coronavirus-200-dintre-ele-sunt-din-suceava.htm
Raspunde

amin

Acum 2 ani

Amagitoare, inselatoare calea vietii pamantesti: pentru cei care o incep, ea pare o arena fara sfarsit, plina de adevaruri, iar celui ce o termina ii pare calea cea mai scurta cu putinta, plina de vise desarte. Pocaiti-va! Pacatosul orbit, care isi intrebuinteaza intreaga viata pamanteasca, toate puterile sufletului si ale trupului pentru a dobandi slava, bogatie si toate celelalte agoniseli si intaietati supuse stricaciunii va trebui sa paraseasca toate acestea in clipele cand de pe suflet cu sila se va dezbraca haina sa – trupul – atunci cand sufletul va fi dus de ingeri neinduplecati la judetul Dreptului Dumnezeu, judet pe care el nu-l stie, judet pe care il dispretuieste. Pocaiti-va! Se ostenesc, se grabesc oamenii sa se imbogateasca in cunostinte – insa numai cu cele de putin pret, potrivite numai pentru vremelnicie, care sunt bune doar pentru a plini nevoile, inlesnirile si poftele vietii pamantesti. Cunoasterea si lucrarea cu adevarat trebuincioase, singurele pentru care ne-a fost daruita viata pamanteasca – cunoastrerea lui Dumnezeu si impacarea cu El prin mijlocirea Rascumparatorului – le dispretuim cu desavarsire. Pocaiti-va!
Raspunde

Pasteur

Acum 2 ani

Pandemia cu Corona virus este ceva preconceput si o inselatorie mare care se va plati din buzunarul cetateanului corect - disciplinat care este tinut de prost !! PANA CAND ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus