Miercuri,
18.09.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Peste 8.600 vârstnici locuiesc singuri, în Sibiu. 254 dintre ei au solicitat ajutor în ultima săptămână

Peste 8.600 vârstnici locuiesc singuri, în Sibiu. 254 dintre ei au solicitat ajutor în ultima săptămână

Din cei 31.674 de sibieni cu vârsta de peste 65 de ani, 8.684 locuiesc, din păcate, singuri. Întrucât în această perioadă se recomandă ca ei să fie protejați în mod special, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Crucea Roșie, comunitatea Vă ajutăm din Sibiu și Primăria lucrează la a le acorda ajutor, atunci când au nevoie.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, la nivel local au fost identificate 8.684 de persoane cu vârsta peste 65 de ani, care locuiesc singure.

De luni, 23 martie, de la punerea în funcțiune a numărului TelVerde dedicat acestor persoane care au nevoie de sprijin până marți, 31 martie, Direcția de Asistență Socială a înregistrat 254 de apeluri din partea vârstnicilor care au avut nevoie de asistență. În paralel, Direcția de Asistență Socială a început să apeleze telefonic aceste persoane pentru a-i identifica pe cei care nu au aparținători și au nevoie de ajutor, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

De asemenea, pentru a face cunoscută această posibilitate de ajutor, Direcția de Asistență Socială a afișat anunțuri la magazinele alimentare din cartiere, indicând numărul TelVerde pe care îl pot apela.

Totodată, Primăria Sibiu s-a adresat Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu, solicitând sprijinul preoților, aceștia cunoscându-și enoriașii în nevoie.

Protocol de colaborare între Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu și Crucea Roșie

Prefectura Sibiu a anunțat că a fost încheiat un protocol de colaborare, pentru a se asigura sprijinul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și a persoanelor fără adăpost, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinței.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin intermediul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, se obligă să desemneze o persoană de contact pentru a asigura buna desfășurare a activităților, să pună la dispoziție situațiile cu persoanele în vârstă de peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor și cu persoanele fără adăpost la nivelul județului Sibiu și să recomande persoanelor aflate în carantină sau izolare să apeleze la call-center-ul asigurat de Crucea Roșie, se arată în informarea transmisă de Prefectura Sibiu.

De asemenea, Crucea Roșie, filiala Sibiu, prin intermediul celor peste 130 de voluntari, constituiți în Grupul de inițiativă civică „Vă ajutăm din Sibiu”, se obligă să desemneze o persoană responsabilă de buna desfășurare a activității, să distribuie prin intermediul Campaniei Banca de Alimente pachete umanitare, alimente neperisabile și obiecte de igienă sanitară, să asigure suport psihologic persoanelor aflate în carantină sau izolare prin voluntarii psihologi și să asigure un call-center unde vârstnicii să poată solicita ajutor, iar doritorii să poată efectua donații.

Protocolul de colaborare este valabil pe perioada instituirii Stării de Urgență pe teritoriul României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

S

Acum 4 ani

"din păcate singuri". Pai te duci la supermarket, iei virus, nu ai pe cine infecta acasă. Problema e ca nu sta mai multa lume singura.
Raspunde

Offf

Acum 4 ani

Esti prajit. La varsta aia, "singur" inseamna ca esti vai de capul tau. Is batrani si tre sa iasa zilnic fiindca nu pot cara mai mult decat mananca de cateva ori. Da ce sa te duca mintea... plus ca se misca lent... ajungi tu la varsta aia si vezi tu cum e sa te misti ca melcul, sa te doara toate si nu.ti doresc sa ramai singur pe lumea asta si apoi sa vina unu ca tine sa.ti faca zilele si mai grele. De aia le trebuie ajutor, ca sa poata ramane in casa... sa nu devina si ei vectori de transmisie si sa ingreuneze sistemul medical. E o datorie civica sa fie ajutati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus