Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Nouă suceveni au fugit din carantină și au ajuns la Sibiu: voiau să zboare în Germania

Nouă suceveni au fugit din carantină și au ajuns la Sibiu: voiau să zboare în Germania

Nouă dintre cei aproape 100 de pasageri programați pentru cursa specială de la Sibiu la Karlsruhe au fost opriți în Aeroport: proveneau dintr-o comună suceveană aflată în carantină.

Cei nouă suceveni făceau parte din românii chemați să lucreze în Germania, în agricultură. ”Pe zborul charter programat pentru decolare astăzi la ora 18:20 cu destinația Karlsruhe s-au prezentat la îmbarcare 9 persoane cu domiciliul în comuna Pătrăuți, jud. Suceava, localitate aflată în carantină în baza Ordonanței Militare nr. 6. Aceștia au fost identificați la punctul de trecere al frontierei, drept urmare nu li s-a permis să călătorească”, informează reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu. Cei nouă locuitori ai comunei sucevene au fost preluați de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, pentru a fi transportați înapoi acasă. În municipiul Suceava și alte opt localități din județul Suceava a fost instituită carantina de la finele lunii martie, din cauza creșterii numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit presei centrale, nu este primul caz în care locuitori ai comunei Pătrăuți au părăsit localitatea în care domiciliau, pentru a încerca să plece în Germania. Câțiva dintre locuitorii comunei s-au aflat și printre cei 2.000 de români care s-au înghesuit în cursul zilei de joi pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Primarul comunei Pătrăuți, Adrian Isepciuc, a declarat pentru Mediafax că el a eliberat ”vreo 30 de adeverințe” pentru a le servi pentru munca sezonieră, dar susține că aceste adeverințe nu le și dădea dreptul să părăsească localitatea.

Autoritățile sibiene anunță că, în afara celor două zboruri de azi și a celui de ieri, și în cursul zilei de sâmbătă mai sunt programate alte două curse charter, pentru a transporta muncitori sezonieri în Germania.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

mama leone

Acum 3 ani

Astia sunt cu foamea in gat? Germania le trebuie?
Raspunde

adi

Acum 3 ani

Cum a fost posibil??? Sa iese dintr-o localitate in carantina? Sa circule peste 400 km, pina la AIS, si sa nu-i opreasca nimeni??? Cine raspunde pentru aceste incalcari ale legii?!? Va dati seama ce interese sunt la mijloc??? Daca stapinii au zis "sa vina sclavii sa ne culeaga recolata" se trece peste orice lege! Cine suporta cheltuielile cu transportul celor 9 inapoi acasa? Si cine supora cheltuielile cu carantina/spitalizarea celor ce se vor imbolnavi cit sunt in germania si vor fi trimisi urgent in Romania?? Ca doar nu o sa fie tratati in germania...
Raspunde

xy

Acum 3 ani

Of, câtă incompetență! Și câtă 'șmecherie' în țara asta! Dacă pe noi, cei 'normali=fraieri' din Românica, ne prind că am ieșit în jurul locuinței și nu am scris intervalul orar pe declarație, (deși nu trebuie dar unii milițieni 'știe' altfel din exces de zel!) ne amendează cu 2000lei, ăstora din ...Suceava, din carantină, ce le face? Cum au ajuns până în Sibiu prin atâtea filtre? Orban, Iohannes și ai lui Vela chiar își bat joc de noi!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus