Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
14°C

Șase persoane infectate, după ce au intrat în contact cu cisnădianca de 50 de ani, decedată cu COVID-19

Șase persoane infectate, după ce au intrat în contact cu cisnădianca de 50 de ani, decedată cu COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică amplă, după ce o femeie de 50 de ani, din Cisnădie, a decedat. Aceasta a fost confirmată cu infecție cu noul coronavirus. Preventiv, toți angajații fabricii de confecții la care femeia lucra au fost izolați la domiciliu.

Actualizare. În urma efectuării testării SARS CoV-2 în cazul celor 6 persoane internate din cadrul fabricii de confecții din județul Sibiu, toate testele au avut rezultat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Știre inițială. Potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu, în cazul femeii care a decedat marți, confirmată cu COVID-19, a fost demarată o amplă anchetă epidemiologică, în acest caz, fiind implicate mai multe echipe de medici epidemiologi, pentru a identifica în cel mai scurt timp contacții și pentru a se lua toate măsurile necesare limitării răspândirii coronavirusului SARS CoV-2.

Pe măsură ce ancheta evoluează se transmit recomandări de limitare a răspândirii virusului către toate primăriile localităților din care provin contacții, explică sursa citată.

Până la această oră au fost înregistrate șase persoane care au prezentat simptome, din cadrul fabricii de confecții din județul Sibiu. Acestea au fost transportate și internate la Spitalul Județean Sibiu. De asemenea se efectuează testări și la domiciliu pentru persoanele aflate în izolare, în funcție de constatările specialiștilor în sănătate publică, din cadrul DSP Sibiu. Momentan se așteaptă rezultatele testelor. 

Vă reamintim că, potrivit familiei, pacienta nu avea afecțiuni grave de sănătate și nici nu intrase în contact direct cu fiul ei, care se întorsese în urmă cu câteva săptămâni din străinătate. Puteți să citiți povestea în articolul următor: Covid-19 la Cisnădie: “se moare chiar dacă ai 50 de ani fără afecțiuni grave”.

Femeia a decedat pe 14 aprilie, în aceeași zi în care a fost internată în stare gravă, la spital. Acesta este decesul cu numărul 353 la nivel național, la un pacient cu COVID-19.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus