Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria vine cu detalii în cazul cu coronavirus de la Evidența Populației. „Activitatea acestui serviciu public nu poate înceta”

Primăria vine cu detalii în cazul cu coronavirus de la Evidența Populației. „Activitatea acestui serviciu public nu poate înceta”

Funcționara care a fost diagnosticată cu Covid – 19 a luat virusul de la soțul ei, nu de la colegi din cadrul Biroului de Evidența Populației, a anunțat astăzi Primăria Sibiu. „Angajata în cauză nu a mai fost prezentă la birou din data de 8 aprilie, aflându-se în concediu medical. Angajata a lucrat singură în birou, iar specificul activității sale nu a presupus contactul cu publicul. Subliniem că angajata a fost contaminată acasă și nu la birou, soțul fiind confirmat cu acest virus. În urma concluziilor anchetei DSP Sibiu, un număr de 7 angajați ai Serviciului Evidența Persoanei au intrat în izolare la domiciliu împreună cu familiile lor, intrând în contact cu angajata în cauză înainte ca aceasta să intre în concediu medical, în data de 7 aprilie (ultima zi de prezență la birou). Măsurile de izolare a acestor angajați vor expira în 22 aprilie”, anunță Primăria Sibiu.

Se precizează că acest caz a fost confirmat, în urma testării, joi, 16 aprilie. „Urmare a acestui fapt, ca măsură de prevenție, sediul de pe bulevardul Victoriei va fi dezinfectat în întregime în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie, odată cu reluarea activității serviciului după sărbătorile pascale”, anunță Primăria.

Serviciul Evidența Persoanei și-a redus personalul la minimul necesar pentru asigurarea continuității activității, pentru a proteja personalul, însă „activitatea acestui serviciu public nu poate înceta, date fiind necesitățile cetățenilor”.

Primăria Sibiu anunță că a luat măsuri pentru protecția cetățenilor care interacționează cu Primăria și serviciile publice:  „au fost promovate instrumentele electronice de comunicare și plată a taxelor și impozitelor locale, existente și funcționale. Cetățenii care se prezintă totuși la ghișee, sunt distanțați prin accesul controlat: câte un cetățean, pe rând, la fiecare funcționar. Pentru protecția angajaților s-au asigurat substanțe dezinfectante atât în birouri, cât și în grupurile sanitare, măști și mănuși, fiind dezinfectate de mai multe ori pe zi mânerele ușilor și grupurile sanitare, precum și holurile. În birouri s-au luat măsuri pentru a se asigura distanțarea angajaților prezenți. În cazul serviciilor de relații cu publicul au fost montate geamuri de protecție pentru a reduce contactul între funcționari și cetățeni și au fost montate dispozitive cu gel dezinfectant în holurile de acces”, anunță administrația locală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

fodor

Acum 3 ani

D-NA FODOR LĂSAȚI MINCIUNILE ȘI AROGANȚELE. SPAȚIUL ÎN CARE SERVICIUL DE EVIDENȚĂ ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA ESTE UNUL INSALUBRU, O BĂTAIE DE JOC LA ADRESA NOASTRĂ A CETĂȚENILOR ȘI A ANGAJAȚILOR. SĂ NU MAI VORBIM DE DOTĂRILE ACESTUI SPAȚIU SAU DE TOALETE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus