Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Cazul infecțiilor Covid-19 din fabrica din Cisnădie: 31 de confirmați, din 45 testați

Cazul infecțiilor Covid-19 din fabrica din Cisnădie: 31 de confirmați, din 45 testați

Din cei aproape 300 de angajați ai fabricii Raguse din Cisnădie, până acum au fost confirmați a fi infectați cu noul coronavirus 31 de angajați, anunță autoritățile locale.

”În ceea ce privește situația de la fabrica de produse medicale din județul Sibiu, conform raportării Direcției de Sănătate Publică, ora 16:00, facem următoarele precizări: până în prezent au fost testate 45 de persoane, dintre care 31 sunt pozitive, 14 negative. Toate persoanele confirmate sunt internate la SCJU Sibiu, fiind monitorizate și sub tratament specific”, se arată într-o informare a Instituției Prefectului Sibiu.

Cei 297 de angajați ai fabricii din Cisnădie locuiesc atât în Cisnădie, cât și în Sibiu, Avrig, Mîrșa, Sadu, Bradu, Vurpăr, Hosman, Tălmaciu și Racovița, potrivit informațiilor transmise Turnul Sfatului de către reprezentanții fabricii.

Explicația ”numărului mare de ambulanțe”

S-au înmulțit prin intermediul rețelelor de socializare postările care anunță faptul că numărul intervențiilor ambulanțelor a crescut în ultimele zile. Această situație vine în contextul în care ancheta epidemiologică deschisă ca urmare a situației de la fabrica Raguse este încă în desfășurare. În cadrul acestor proceduri sunt realizate și prelevări de probe, realizate cu ajutorul echipelor Serviciului județean de Ambulanță, echipe care anunță că au mai avut și alte situații care a impus intervenția lor. ”SAJ SIBIU a trimis în ultimele zile mai multe ambulanțe (la solicitarea DSP SIBIU) în Cisnădie pentru a recolta probe în vederea testării unor localnici. În ultimele zile au fost efectuate mai multe acțiuni de testare de către personalul SAJ Sibiu și au fost și solicitări de transport la UPU Sibiu care nu au legătură cu Covid-19 (pacienți cu diferite afecțiuni acute sau cronice). Acesta este motivul pentru care numărul ambulanțelor în misiune a crescut față de perioadele anterioare în Cisnădie”, răspund reprezentanții SAJ Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Sursa foto: Facebook / Raguse

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Petre Mureșan

Acum 2 ani

Nasol rau
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus