Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
15°C

CNAS: O mare parte din măsurile instituite în sistemul de sănătate vor fi menținute

CNAS: O mare parte din măsurile instituite în sistemul de sănătate vor fi menținute

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, luni, că ''o mare parte'' din măsurile de protecţie instituite în sistemul de sănătate prin ordonanţe militare "care s-au dovedit benefice pentru pacienţi" vor fi menţinute şi în perioada următoare.

Astfel, recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, dacă îi acordă o consultaţie la distanţă, îl cheamă la cabinet pentru o consultaţie clasică sau îl direcţionează către un medic specialist va rămâne valabilă şi în perioada următoare, când CNAS va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare, a precizat CNAS într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, scopul menţinerii acestor măsuri este limitarea răspândirii infecţiei cu virus SARS-COV-2 în rândul populaţiei care accesează servicii medicale.

Reprezentanţii CNAS afirmă că în urma consultărilor cu specialiştii din domeniul sănătăţii vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobării Executivului.

"O parte din restricţiile instituite prin Ordonanţele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar şi un grad mai mare de responsabilitate din partea populaţiei. Facem apel către cetăţeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanţă cu recomandările specialiştilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19", a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS,  în comunicatul de presă amintit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 880

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus