Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

PNL a împlinit astăzi 145 de ani. ”Va continua să reconstruiască economia românească”

PNL a împlinit astăzi 145 de ani. ”Va continua să reconstruiască economia românească”

Liberalii sibieni susțin că PNL va reuși a doua modernizare a României, astăzi, când se împlinesc 145 de ani de la formarea partidului. ”PNL este astăzi un partid a cărui forță stă nu doar într-un trecut valoros, ci într-un prezent al responsabilității asumate față de întreaga societate: tineri, seniori, companii, comunități, oameni aflați în nevoie. Vom trece peste greul acestei perioade, împreună. Partidul Național Liberal va continua să reconstruiască economia românească, pe principii sănătoase și europene, așa cum au făcut și înaintașii noștri. Mai mult, vom reuși o a doua modernizare a României având alături de noi societatea civilă, mediul de afaceri, tinerii și pe toți cei care vor să pună umărul ca să avem o țară exact așa cum ne-o dorim”, spune președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Deputatul Nicolae Neagu a făcut un rezumat al evenimentelor marcante ale României, săvârșite în perioada în care liberalii se aflau la guvernare. ”Evenimentele marcante ale istoriei României moderne sunt parte din istoria partidului și rezultatul unificării idealurilor naționale: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923 și relansarea economică după criza interbelică. Reformele economice liberale propuse de-a lungul timpului au revoluționat cu adevărat România iar industrializarea țării a generat progresul necesar stabilității”, susține Neagu.

Din cele 87 de guverne din istoria României, 30 au fost conduse de premieri liberali. PNL s-a aflat la guvernare pe parcursul mai multor perioade: 1876 și 1888; 1895 – 1916 – o perioadă în care au alternat guverne liberale și conservatoare; 1914 - 1919 - cu o scurtă întrerupere între martie – noiembrie 1918;  1922 – 1928 cu o întrerupere între martie 1926 și iunie 1927;  1933 – 1937; 2004 -2008; 2008 - 2012;  2019, până în prezent.

 ALDE Sibiu: Cum să distrugi un partid la 145 de ani de la înfiinţare

Ziua a fost marcată și de ALDE, partid care se proclamă ca fiind tot liberal, printr-un mesaj în care critică sadiul în care a ajuns partodul. ”PNL de astăzi nu are nimic în comun, decât numele, cu PNL-ul istoric. Brătienii s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea pe mâna cui a încăput partidul. De fapt, toţi marii lideri istorici ai PNL până la Radu Câmpeanu nu ar fi tolerat derapajul partidului de acum. Nu ar fi visat niciodată un Duca sau un Brătianu că partidul lor de suflet, promotor al ideilor liberale, al capitalismului şi al libertăţii individului, ajunge să guverneze România prin amenzi, ordonanţe de urgenţă, interziceri de asocieri libere pe stradă şi alte măsuri anti-democratice. Totul sub veşnica presiune mediatică atent controlată a sănătăţii populaţiei. Este trist la 145 de ani liberalism românesc să vedem cum PNL este mai dus în măsuri anti-democratice decât orice partid de stânga din istoria noastră”, susține Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu, într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Rammstein

Acum 3 ani

Să vorbim de formațiunea politică de acum,de după revoluție!!..veniți cu poveștile Bratienilor de când era bunica fata !!.. dacă Romania e acum in starea asta să mulțumim clanului Bratienilor,clan care a dus hoția la nivel de normalitate...dar să-i lăsăm acolo unde sunt.. să revenim la formațiunea politică cu titulatura liberală... interesant că între anii 1945 și 1989 a dispărut.. atunci vine sunt cei din această formațiune???...nici unul,dar nici unul nu are legătură cu vechiul partid ,.. actualii așa zisii liberali au provenit din partidul comunist român,iar după bulibășeala din '89 din FSN...!! până și idolul lor Quintus era informator al securității!!!..așa că care liberali...???
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

cea mai liberala sibianca este pdlista turcan din botoshani daca o intrebati cine a fost I.I.C Bratianu o sa raspunda………………………………………..
Raspunde

Jan

Acum 3 ani

JAN DE LA COTRO ....Cum sa reconstruiesti o Romanie moderna cand tu pnl esti de tot rahatul de slab Cu inima lui iohanis da dar doar atata ca restul sant slabi si dirijabili fara prestanta ....Cu unul ca organ cu ai lui incompetenti incepand cu ministrul de finante si terminand ci al invatamantuluin sanatati ,grinda al cui este s a m d ...Da romanica va fi distrusa asa se vrea dar nu vor reusi ptr ca poporul ia pus ,poporil ii da jos mai repede decat credeti .....
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 3 ani

Cel mai bun banc al ZILEI !!
Raspunde

raspandache

Acum 3 ani

Cel mai rău e că sunt tâmpiți care-i cred! Vor continua să reconstruiască economia închizând și băgând în faliment tot, ca să trăiască din împrumuturi cu dobânda cea mai defavorabilă dintre toate țările Europei. Suntem pierduți cu ăștia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus