Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Problema biletelor de voie, dezbătută de președintele Sindicatului Polițiștilor și prefectul de Sibiu. „Angajații vor părăsi biroul, cu acordul șefului”

Problema biletelor de voie, dezbătută de președintele Sindicatului Polițiștilor și prefectul de Sibiu. „Angajații vor părăsi biroul, cu acordul șefului”

Gabriel Ivanov, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, și Mircea Crețu, prefectul Sibiului, s-au întâlnit ieri pentru a discuta problema biletelor de voie de care anumiți angajați au avut nevoie pentru a părăsi biroul în timpul programului. Potrivit șefului DECUS, concluziile discuției au fost mulțumitoare.

Președintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România, Bogdan Bănică, l-a acuzat zilele trecute pe prefectul de Sibiu de abuz, după ce i s-a adus în vedere faptul că angajații din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Sibiu au nevoie de bilet de voie pentru a părăsi birourile în timpul programului. În urma sesizării acestei probleme, prefectul a solicitat o întâlnire cu președintele sindicatului, alături de care s-a aflat vicepreşedintele Oganizaţiei Judeţene Sibiu, Ionuţ Diaconu.

Șeful DECUS a transmis, pentru Turnul Sfatului, că discuția a fost una favorabilă și a avut concluzii mulțumitoare de ambele părți. „În urma discuţiilor s-a stabilit ca modalitatea de părăsire a locului de muncă în timpul programului de lucru de către angajaţii SPCPJS şi DRPCIV Sibiu se va face cu acordul şefului de serviciu. De asemenea, având în vedere faptul că pe perioada stării de urgenţă unii angajaţi ai structurilor menţionate anterior au fost detaşati la IPJ Sibiu, le comunicăm faptul că vor beneficia de toate drepturile cuvenite. Apreciem deschiderea către dialog social a domnului prefect şi îl asigurăm de toată colaborarea noastră în vederea respectării drepturilor angajaţilor pe care îi reprezentăm”, a notat Gabriel Ivanov.

Totodată, conform Prefecturii Sibiu, discuția s-a axat pe mai multe subiecte, nu doar cel al biletelor de voie pentru angajați. „Ca urmare a acestor discuții au fost stabilite următoarele aspecte: reglementarea de comun acord, a modalității de părăsire a locului de muncă în timpul programului de lucru, constituirea unei comisii de analiză a situațiilor privind decontarea cheltuielilor de transport, efectuarea plăților pentru activitățile desfășurate de către personalul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Sibiu și Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, ca urmare a delegărilor în perioada stării de urgență”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Citește și Sindicatul polițiștilor îl acuză pe prefect de abuz. Crețu: „Măsura este benefică pentru angajați”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

........

Acum 2 ani

Si ce e rau ca trebuie sa faca bilet de voie pt părăsirea locului de munca in timpul serviciului ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus