Miercuri,
16.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

28 pacienți cu COVID-19 din Sibiu au plecat acasă deși sunt încă infectați

28 pacienți cu COVID-19 din Sibiu au plecat acasă deși sunt încă infectați

28 pacienți adulți au plecat acasă din centrele spitalicești COVID din Sibiu, cu toate că erau încă infectați. De asemenea, în acest moment se mai află internate încă 73 persoane. 

Un număr de 28 persoane au profitat de oportunitatea de a putea primi tratamentul împotriva infecției cu noul coronavirus de acasă, în ultimele zile, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde 23 pacienți s-au externat după ce au stat în spital zece zile, cu recomandarea de a sta încă patru zile izolați la domiciliu, iar o pacientă a plecat acasă la o zi după ce a fost confirmată cu COVID-19. 

„La momentul actual mai sunt 22 confirmați internați în secția COVID-19 a Spitalului de Pneumoftiziologie, iar cinci persoane se află în zona tampon, care așteaptă rezultatul testului”, explică reprezentanții spitalului. 

În ceea ce privește Spitalul Județean, patru persoane au ales să plece din spital și să primească tratament la domiciliu. „Un pacient era asimptomatic. Restul erau simptomatici la momentul internării, au evoluat favorabil, clinic erau bine, dar din punct de vedere virusologic, cu prezență în exudat a virusului. Dorința lor a fost pentru externare, aceasta este fără riscuri pentru starea lor de sănătate. Noi ne conformăm, indiferent care sunt consecințele, pentru că sunt independente de profesia noastră”, a declarat Victoria Bîrluțiu, șefa Secției Boli Infecțioase, pentru Turnul Sfatului.

Aici se află în continuare 42 de pacienți internați în stare bună și alți șase primesc tratament în cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă.

Până astăzi, au fost confirmate 673 infecții cu noul coronavirus (628 adulți și 45 copii). De asemenea, 502 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate, iar 53 pacienți au decedat.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus