Sâmbătă,
24.10.2020
Ceata
Acum
11°C

34 de sibieni amendați pentru că nu purtau mască în autobuz. 500 de lei amenda minimă

14 Iulie 2020 11:31

34 de sibieni amendați pentru că nu purtau mască în autobuz. 500 de lei amenda minimă

Poliția Locală Sibiu anunță, la solicitarea Turnul Sfatului, că până în prezent 34 de sibieni au fost amendați cu peste 17.000 de lei pentru că nu purtau mască în autobuzele Tursib.

Tot mai mulți sibieni sună la Tursib să anunțe că observă călători în autobuze fără mască de protecție, motiv pentru care conducerea companiei de transport în comun a Sibiului a decis înființarea de echipe mixte, împreună cu Poliția Locală, care să intervină ori de câte ori este nevoie.

”Conform legislației actuale, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor persoanelor care nu poartă mască se află în sarcina agenților și ofițerilor de poliție, a jandarmilor și polițiștilor locali. Ca atare, au fost constituite echipe mixte de control formate din angajați ai Tursib și ai Poliției Locale, care să poată sancționa neregularitățile găsite în trafic”, arată reprezentanții Tursib.

Până în prezent au fost prinși 57 de călători, dintre care 23 au scăpat cu un avertisment. Informații Turnul Sfatului arată că persoanele prinse fără mască, dar care își recunosc greșeala și acceptă să o poarte scapă cu un avertisment, în vreme ce persoanele recalcitrante sau care refuză să poarte mască sunt amendate.

”În perioada 01.06.2020 - 13.07.2020, Poliția Locală a desfășurat acțiuni în mijloacele de transport in comun, pentru verificarea respectării prevederilor "LEGII nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19". La aceste acțiuni au participat zilnic un număr de patru polițiști locali împreuna cu controlorii Tursib. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în sumă de 17.164 lei pentru nerespectarea obligativității purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. Contravenția se sancționează cu amendă de la 500 la 2500 lei. Din numărul total de sancțiuni contravenționale, 23 au fost avertismente scrise”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

Vizualizari: 2344

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Cititor Icsescu

Acum 3 luni

Mergeți și sâmbătă la Piața Transilvania, să vedeți ce haos e acolo.
Raspunde

Calatorul Citadin

Acum 3 luni

Niciun avertirment ! Amenda maxima ! Acesti nesimtiti inconstienti nu trebuie lasati sa ne puna in pericol !
Raspunde

Minodora Herbei

Acum 3 luni

Astăzi, am stat la coadă în fața AJOFM Sibiu, in stradă. Persoana din fata mea fuma și tot fumul expirat din plămâni îl inspirăm eu, fără să pot să merg in spate, m-aș fi apropiat prea mult de persoana din spatele meu. Același lucru se întâmplă în stație, pe stradă...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus