Marţi,
22.09.2020
Partial Noros
Acum
25°C

Focar de infecție la Teatrul de Balet: 7 infectați, 58 de contacți

04 August 2020 15:41

Focar de infecție la Teatrul de Balet: 7 infectați, 58 de contacți

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au transmis astăzi rezultatele anchetei epidemiologice pe care au desfășurat-o în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatru de Balet Sibiu.

Potrivit informațiilor transmise de DSP, în prezent a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din șapte persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 3 august, iar până în prezent un număr de șase persoane au fost internate: două la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și patru la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. 

În urma anchetei au fost identificați un număr total de 58 de contacți, dintre care 32 sunt contacți de serviciu, iar 26 sunt contacți de familie. 

În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au plasat în carantină la domiciliu cei 58 de contacți, s-a efectuat dezinfecția spațiilor de repetiții, precum și a întregii Case de Cultură, s-a solicitat un plan din partea unității cu privire la modalitățile de prevenire și control a răspândirii virusului SARS CoV-2, astfel că s-au restricționat scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafață restrânsă și se evită scenele cu contact direct apropiat îndelungat. Utilizarea dușurilor este interzisă iar efectuarea coafurii și machiajului se face cu echipamente de protecție, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea s-a recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific. 

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Bobo Bingo

Acum 1 lună

amenzi......ceva ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus