Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
23°C

Trei preoți din Sibiu sunt internați cu Covid-19. ”M-am gândit, credeți-mă, de unde am putut să iau virusul, dar nu am găsit un fir”

12 August 2020 15:03

Trei preoți din Sibiu sunt internați cu Covid-19. ”M-am gândit, credeți-mă, de unde am putut să iau virusul, dar nu am găsit un fir”

Trei preoți sibieni se află în aceste zile internați la Spitalul Clinic Județean și la cel de Pneumoftiziologie după ce s-au infectat cu SARS CoV-2. Un preot de la Biserica „Înălţarea Domnului şi Sf. Nicolae” din Sibiu – Mihai Viteazu II, e asimptomatic, însă este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie. ”Sunt în spital, sunt bine. Nu am avut niciodată nimic, sunt asimptomatic”, a declarat părintele.

Părintele de la Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu a fost depistat și el infectat cu noul coronavirus. Deși cazul său a fost ceva mai complica, părintele se simte bine acum. ”Mă simt bine, nu am avut simptome grave. La plămâni se aude bine acum, e în regulă. Sunt internat de o săptămână. M-am gândit, credeți-mă, de unde am putut să iau, dar nu am găsit un fir. E posibil din oraș... La biserică, slavă Domnului, am lipsit perioada asta, cred că din magazin, de pe stradă, am stat și am analizat, dar nu am găsit niciun fir. Sunt mulțumit că nu am intrat în contact decât cu familia, nici măcar cu toată familia. Chiar numai cu soția și cu o fată, celelalte fete erau plecate. Nu am infectat pe nimeni din familie, soția este la izolare acum, pentru că așa e protocolul”, a declarat preotul.

Un al treilea caz este cel al preotului-paroh de la Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, el este internat la Spitalul Clinic Județean Sibiu, însă nu am putut vorbi cu el.

Cazul Poiana

Pe lângă aceste trei cazuri, la mijlocul lunii iunie, preotul din Poiana Sibiului era internat, alături de soție, la Spitalul Clinic Județean, după ce se infectase cu SARS CoV-2. Acesta luase virusul, în urma unui ritual de înmormântare. „În cursul zilei de ieri a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un preot împreună cu soția acestuia. La acest moment ambii sunt internați la SCJU Sibiu. Ancheta epidemiologică a fost demarată și este în derulare”, explica atunci Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

  

Vizualizari: 6556

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Nectarie Popescu

Acum 1 lună

"M-am gândit, credeți-mă, de unde am putut să iau virusul, dar nu am găsit un fir" => e taina parinte, nu mai cerceta!
Raspunde

Ricky D

Acum 1 lună

Asteptam cu drag urmatorul articol, unul cu numarul de ingineri internati cu COVID-19.
Raspunde

Andy Boy

Acum 1 lună

inchideti bisericile alea odata ! Rugaciunea este bine primita oriunde, asa spune biblia......
Raspunde

An Dy

Acum 1 lună

biserica nu este condusa de pamanteni, mai cerceteaza prin Scripturi ca sunt mai multe, iar daca nu pricepi mergi la un preot ca iti explica el mai bine care e treaba cu tine, nu cu biserica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus