Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
23°C

Prefectul lămurește recomandarea de a purta mască în centrul istoric: Nu se dau amenzi

14 August 2020 11:58

Prefectul lămurește recomandarea de a purta mască în centrul istoric: Nu se dau amenzi

Instituția Prefectului Sibiu a anunțat vineri dimineață că începând cu această noapte, de la ora 00:00, în tot centrul istoric al Sibiului este recomandată purtarea măștii de protecție, ca măsură preventivă împotriva transmiterii coronavirusului.

Decizia a stârnit ceva rumoare în rândul sibienilor, mulți ridicând un semn de întrebare cu privire la riscul unei amenzi în cazul în care cineva nu poartă mască.

La solicitarea reporterului Turnul Sfatului, prefectul județului, Mircea Crețu, a oferit câteva lămuriri suplimentare.

”Fiind o recomandare nu se dau amenzi. Însă oamenii trebuie să fie conștienți, decizia a fost luată ca măsură de prevenție. Cum bine știți, în ultimele zile și în Sibiu a început să crească numărul de cazuri noi de coronavirus, de la o medie de aproximativ zece cazuri pe zi am ajuns să depășim 20 de cazuri zilnic și nu am vrea ca situația să se înrăutățească”, a explicat prefectul Mircea Crețu.

Reamintim că începând cu data de 15.08.2020 ora 00:00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, a dispus prin Hotărârea CJSU nr. 39/13.08.2020 următoarele:

”Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate , dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea se va desfășura în intervalul orar 06:00-24:00;

În zona istorică a municipiului Sibiu se recomandă purtarea măștii pe toată perioada zilei”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

pai nu stiu, aveti vreo dovada ca lumea s-a infectat de la plimbat pe centru sau dati decizii pe spatele nostru doar sa para ca faceti ceva in plus?
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

vine bugetaru sa ne zica ce sa purtam. sunt niste paraziti! ei sunt virusii, reprezentantii guvernului unei tari de 2 bani in teritoriu. traiasca ardealul! jos prefectii tradatori ai ardealului, slugile miticilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus