Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cu mașina spre Polul Nord. Un sibian participă la o expediție inedită

Cu mașina spre Polul Nord. Un sibian participă la o expediție inedită

Sibianul Vasile Hordobet  împreună cu frații Atilla și Nicolae Bertici din Satu Mare și Dan Paici din Caransebeș vor participa anul viitor, în data de 3 ianuarie, la o expediție inedită, denumită sugestiv Artic Circle. Organizați în două echipe, cei patru  vor merge cu mașinile spre Polul Nord.

„Acum o săptămână ne-am întors dintr-un tur off road al Carpaților. Trebuia să mergem în Turcia, dar din cauza pandemiei de Covid 19 am renunțat. Ne-a venit ideea să mergem în Rusia în ianuarie deoarece aceasta este luna cea mai potrivită pentru zona în care ne deplasăm”, spune Vasile Hordobet.

Expediția se va face cu două mașini Dacia Duster, iar traseul ce urmează să fie parcurs este stabilit în proporție de 85%. „Mergem în călătoria noastră cu două mașini Dacia Duster. Am stabilit traseul în proporție de 85%, dar mai pot interveni anumite schimbări. Cunoaștem un domn din Rusia care face parte dintr-un club off road de acolo și împreună cu dumnealui am stabilit traseul pe care îl vom urma. Cea mai periculoasă zonă în care vom merge este la aproximativ 4000 de kilometri de cercul polar. Acolo vom merge pe drumuri de gheață, nu vom avea semnal, zăpezile pot ajunge doi metri în 24 de ore, nu sunt localități și nu avem loc de cazare”, explică acesta.

În prezent, cei patru au început pregătirea mașinilor și așteaptă cu nerăbdare expediția. „La momentul de față pregătim cât de bine putem mașinile pentru această drumeție. Am început deja să căutăm sponsori și încercăm să facem rost de diferite piese pentru mașini”, mai spune Vasile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus