Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Proiectele Maratonului. Asociația Luthelo strânge bani pentru educația practică a copiilor din medii defavorizate

Proiectele Maratonului. Asociația Luthelo strânge bani pentru educația practică a copiilor din medii defavorizate

Asociația Luthelo participă la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop promovarea educației practice pentru copiii din localitatea Bârghiș de pe Valea Hârtibaciului. Sub îndrumarea unui specialist în cosmetice naturale, elevii din clasele V-VIII vor învăța cum să fabrice manual săpunul natural.

„Participarea la maraton este cea mai bună ocazie de a strânge fonduri pentru acest proiect. Principalul scop al asociației este apărarea femeilor care se confruntă cu violența domestică, dar, în același timp, considerăm că educația este foarte importantă”, spune Loredana Kaschovits, cofondatoare a Asociației Luthelo.

Sprijin educațional atât pentru copii, cât și pentru părinți

Asociația își propune ca beneficiarii acestui proiect să fie copiii din medii mai puțin favorizate. „Ne dorim să ajungem în mediul defavorizat și să îi învățăm pe copii că din resursele pe care le au la îndemână pot face un produs care să le fie de ajutor. Îi învățăm să facă economie, să respecte natura și vrem să le vorbim și despre educația financiară”, explică aceasta.  

Pe lângă educația oferită copiilor, membrii asociației doresc să ajungă și la părinții acestora pentru a le oferi sprijinul lor. „Vrem să fie un proiect de care să ne ocupăm pe o perioadă mai mare de timp și căruia să îi urmărim impactul. Dacă reușim să ajungem la copii și să-i învățăm să facă săpun, putem să ajungem și la mamele lor care s-ar putea afla în situații dificile, iar apoi le-am putea ajuta și pe ele”, adaugă Loredana.

Primul an de activitate al asociației și primul proiect înscris la maraton

Odată cu primul an de activitate, membrii asociației Luthelo s-au gândit să înscrie și primul lor proiect la Maratonul Internațional Sibiu. „Este prima oară când participăm la maraton pentru că este și primul nostru an de activitate ca asociație. Proiectul a fost bine primit și ne bucurăm foarte mult că împreună am reușit să strângem 99% din suma de bani pe care ne-am propus-o”, mai spune aceasta.

Mai multe detalii despre acest proiect, precum și despre celelalte proiecte înscrise la maraton, puteți afla accesând site-ul evenimentului sportiv.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu / Asociația Luthelo

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1458

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus