Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Ilie Carabulea vorbește despre cum l-a afectat pandemia: În perioada martie-mai activitatea noastră de transport persoane a fost blocată în întregime

Ilie Carabulea vorbește despre cum l-a afectat pandemia: În perioada martie-mai activitatea noastră de transport persoane a fost blocată în întregime

Omul de afaceri Ilie Carabulea a declarat, într-un interviu acordat recent publicației angajatorulmeu.ro, că deși majoritatea sectoarelor economie au fost grav afectate de pandemie, măsurile luate de guvern au avut efecte pozitive limitate. Ilie Carabulea a explicat inclusiv care ar fi prima măsură pe care ar lua-o dacă mâine ar deveni premier al României.

”Ca multe alte firme din domeniu, şi noi am fost afectaţi puternic. În perioada  martie-mai, activitatea noastră de transport persoane a fost blocată în întregime, din cauza pandemiei recunoscută de toate statele europene. În ciuda acestui context economic, care a afectat grav industria IMM-urilor, statul român și administraţia locală nu au venit foarte mult în sprijinul nostru. Chiriile, taxele, impozitele locale, costurile salariale au rămas aceleaşi, ca înainte de venirea acestei pandemii. Autorităţile nu au găsit soluţii privind reducerea unor taxe sau chiar suspendarea acestora pe perioada celor trei luni de stare de urgenţă. Nu s-au implementat măsuri care să poată duce, după carantină, la o relansare şi o susţinere a activităţilor mediului de afaceri privat”, a declarat Ilie Carabulea pentru sursa citată.

Cât privește perioada următoare, omul de afaceri sibian spune că are o serie de așteptări de la guvern, fiind optimist că economia își va reveni.

”Aşteptările mele pentru a doua parte a anului 2020 sunt legate de faptul că atât Guvernul României, cât şi guvernele UE, vor găsi metode şi mijloace potrivite de susţinere a relansării producţiei. Apreciez că, până la sfârşitul anului, activitatea din ţara noastră şi din statele Uniunii Europene se vor înscrie pe un trend ascendent. În ceea ce priveşte revenirea economiei majorităţii statelor europene la nivelul de dinainte de pandemie, eu apreciez că acest lucru se poate întâmpla între doi şi patru ani”, a mai declarat Ilie Carabulea.

Nu în ultimul rând, omul de afaceri a explicat și care ar fi prima măsură pe care ar lua-o dacă mâine ar deveni premier.

”Prima măsură pe care aş lua-o ar fi cea de analiză asupra modului de desfăşurare a activităţilor, pe domenii. Apoi, cu ajutorul specialiştilor, aş căuta să identific ce probleme sunt şi unde se află acestea. Cu sprijinul experţilor din ramuri diferite, aş încerca să găsesc soluţii. Iar mesajul pe care aş vrea să îl transmit guvernanţilor este că ar trebui să fie mai aproape de oameni, de cetăţenii acestei ţări. Principala activitate a Guvernului, din punctul meu de vedere, ar trebui să ducă la realizarea unui plan strategic optim, într-un timp-record, pentru relansarea economică a producţiei româneşti. De asemenea, consider că trebuie să sprijine în mod real, cu soluţii la fel de reale, eficiente şi palpabile, antreprenorii români, cel puţin la acelaşi nivel cum îi sprijină pe investitorii străini”, a mai spus Ilie Carabulea.

Întregul interviu îl puteți citi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3149

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Piedone Comisarul

Acum 2 ani

Ar fi bun de primar, Ilie Carabulea Vede lucrurile foarte bine, are experiență și profesionalism.
Raspunde

Zzz Yyy

Acum 2 ani

nea ilie sa ne spuna si cum merge treaba cu cele 100h luate cu japca la iesirea dinspre medias ca sa faca din fonduri EU (ca doar nu ar pune bani de la el...) "livezi" care, legal, trebuie sa stea acolo 10 ani. dupa aia...betoane si blocuri.
Raspunde

Horia Maxim

Acum 2 ani

Redactie, promovati infractori care dau lectii de administrare a unei tari? nu va este rusine? Sunteti din aceasi zoaie plamaditi!
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 2 ani

facem pariu ca voteza usr ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus