Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Un profesor de religie de la Școala „Regina Maria” refuză să poarte mască la ore

Un profesor de religie de la Școala „Regina Maria” refuză să poarte mască la ore

O sesizare sosită pe adresa redacției Turnul Sfatului a atras atenția supra faptului că, de la începutul școlii, un profesor de religie de la Școala Gimnazială „Regina Maria” refuză să poarte mască în timpul orei în care predă. Conducerea școlii confirmă acest fapt și spune că astăzi s-a vorbit cu profesorul și s-au luat măsuri pentru ca acesta să înțeleagă faptul că purtarea măștii la clasă este o obligativitate stabilită prin lege. Motivele invocate de cadrul didactic au fost legate de starea de sănătate. Profesorul a spus că este răcit și nu poate respira corespunzător purtând masca. 

„Da, a fost un astfel de caz la noi. Astăzi am purtat o discuție cu profesorul respectiv și i-am comunicat că este un ordin de ministru prin care se spune că purtarea măștii este obligatorie și trebuie să o poarte pentru a respecta legea. Vom verifica și ne vom asigura că a înțeles. Siguranța copiilor este importantă și de aceea toată lumea trebuie să respecte legea”, spune Laura Zotică, directorul școlii.  

De asemenea, Sorin Joantă, consilier în învățământ religios în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului spune că a aflat de această situație și că se va discuta cu profesorul pentru a se ajunge la un consens prin care să înțeleagă faptul că legea este mai presus de convingerile personale.  

„În principiu știu despre ce este vorba. Chiar am avut o discuție astăzi cu inspectorul școlar general pe această temă pentru a așeza lucrurile într-o normalitate conform reglementărilor în vigoare. Colaborăm foarte bine pe probleme de învățământ religios, pe segmentul de învățământ preuniversitar, cu Inspectoratul Școlar și cu inspectorul general. Vom avea în ziua următoare o discuție cu domnul profesor de la Regina Maria, comunicându-i, și din parte Arhiepiscopiei, el fiind profesor și având și din punct de vedere canonic, din punct de vedere al învățăturii de credință pe care o transmite, o subordonare în fața Mitropolitului Ardealului care i-a acordat și binecuvântarea pentru statutul de profesor de religie, că legea trebuie respectată. Poate dânsul va avea o serie de argumente, dar vom încerca să ajungem la o situație de comun acord prin care să înțelegem că legea trebuie respectată chiar dacă contravine sau chiar dacă nu este pe același calapod cu convingerile noastre personale. Însă, eu spun că domnul profesor va înțelege chiar dacă are reticență în a purta mască, pentru că, în mass-media de astăzi găsești tot felul de păreri”, a spus Sorin Joantă.

Vă reamintim că prin Ordinul de Ministru Nr. 1456 emis de Ministerul Sănătății și publicat în Monitorul Oficial la sfârșitul lunii august, purtarea măștii în unitățile de învățământ este obligatorie. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

A A

Acum 3 ani

"Profesorul a spus că este răcit și nu poate respira corespunzător purtând masca." : Un profesor cu simptome de raceala a tinut cursuri la 30 de copii fara sa poarte masca?
Raspunde

Calatorul Citadin

Acum 3 ani

Adica toata lumea il roaga frumos si cu menajamente pe acest individ sa respecte legea si sa nu expuna elevii. Trebuie dat afara urgent cu suturi. Politia trebuie sa mearga la acea scoala si sa ii aplice amenda maxima.
Raspunde

Citizen X

Acum 3 ani

Normal ca s-a gasit un profesor de religie care sa nu respecte legea. Asta cam arata dispretul pe care il au fata de cetateni, eu mi-as fi instruit copilul sa iasa din ora daca ar vedea asa ceva. Oricum e o materie inutila!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lusitania Costârc

Acum 3 ani

Felicitari acestui profesor! Avem nevoie de oameni si lideri de opinie care se impotrivesc manipularii mondiale!
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Cum adica , e racit si nu poate respira cu masca???? Daca e "racit" , ce mai cauta la scoala???Alo , directiunea , sunteti siguri ca e doar racit , si nu are altceva??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

B B

Acum 3 ani

Oare domnul de la Arhiepiscopie nu.si da seama ca isi da singurel in cap? Daca legea va spune ca dreapta credinta e impotriva ei si ca e ilegal sa crezi in Dumnezeu, el se va supune la fel de umil si patetic? De unde pana unde legea e mai presus de convingeri? De Constitutie a auzit acest domn slugarnic si lingusitor?....jenant ca tocmai cei ce se erijeaza in iubitori ai Adevărului sa slujeasca fiilor minciunii...
Raspunde

Lae Lae

Acum 3 ani

Bravo domn Profesor. Toate legile care îngrădesc libertatea omului, este în contradicție cu Biblia. Sclavagismul, a fost legal în sec XIX, Holocaustul, și Impotrivirea la Comunism(deținuții politici), sec XX. COVIDUL sec XXI. Istoria le va dovedi pe toate.

Raspunde

Cuv. Epidemie

Acum 3 ani

Vedem ca se pedaleaza tot mai insistent pe notiunea de "invatamant religios" in scolile laice. Asistam chiar la aparitia unor structuri organizate, in faza embrionara momentan, "consilier al Arhiepiscopiei in invatamant religios" care are o "discutie cu inspectorul scolar general", probabil indicandu-i cum trebuie procedat in cazul asta de vadita incalcare a legii.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus