Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Unui candidat la locale i s-a spart contul de Facebook. ”Nu-mi mai doresc postul de primar...”

27 Septembrie 2020 19:10

Unui candidat la locale i s-a spart contul de Facebook. ”Nu-mi mai doresc postul de primar...”

Pro România Sibiu anunță că unui candidat la funcția de primar i-a fost spart contul de Facebook, iar cei care au preluat administrarea acestuia îi îndeamnă pe alegători să voteze cu USR. ”Colegului nostru, candidat la primărie într-un oraș sibian i-a fost spart contul de Facebook și cineva a postat  pe contul sau un mesaj în care spune că se retrage din cursa electorală, iar votanții săi sunt îndrumați să voteze pentru candidatul din partea partidului Uniunea Salvați România. Informația este falsă. Vor fi sesizate organele abilitate. Sperăm ca acestea să își facă datoria până la capăt, să identifice și să îi tragă la răspundere pe cei vinovați”, anunță partidul într-un comunicat de presă.

Contactat de Turnul Sfatului, președintele organizației, Petru Florea, spune că va face public numele candidatului numai după ora 21, pentru a nu fi acuzat de campanie electorală. ”Îi vom face public numele, dar numai după ora 21, pentru a nu încălca legea. Noi așa am gândit, asta e decizia. Am anunțat organele competente, am făcut sesizare la Facebook, însă contul am văzut că nu a fost suspendat. Am făcut, de asemenea plângere la poliție vom vedea finalul cercetărilor”, a explicat Florea. Totuși, la IPJ Sibiu încă nu a apărut o astfel de plângere.

Am inteles ca sansele mele de a mai ajunge primar cu un singur tur sunt zero

Candidatul despre care se face referire în comunicatul Pro România este Cornel Vintilă, candidatul organizației la Primăria Cisnădie. Pe contul acestuia de Facebook a apărut ieri un mesaj în care își anunță retragerea, iar astăzi a fost reluat. Cu toate acestea, în postare nu se face nicio referire la USR, așa cum se spune în comunicatul Pro România. ”Dragii mei, dupa multe lupte electorale, dupa ani de zile in care am servit cetatenii acestui oras cred ca am atins maturitatea in politica.Candidatura mea pentru primarie in 2020 vine dupa cateva incercari esuate, in 2012 am fost aproape, in 2016 banul a dat primarul. Am inteles ca sansele mele de a mai ajunge primar cu un singur tur sunt zero. Am ales totusi sa candidez pentru echipa mea. Nu imi mai doresc postul de primar, imi doresc sa promovez persoane merituoase in consiliul local. Din aceste motive am decis sa-mi retrag candidatura pentru postul de primar si consilier local dar va rog sa-mi votati exclusiv lista de candidati la consiliul local. Pentru primar va rog sa votati pe candidatul cu cele mai mari sanse sa il invinga pe actualul primar. Nu va irositi votul pe candidati fara sanse reale! Va multumesc si va respect. Cu drag, Cornel Vintilă”, scrie în comentariul postat de cel care a preluat abuziv contul de Facebook al candidatului la primăria Cisnădie.

Vizualizari: 1172

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus