Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
6°C

Cristin Magheru a pierdut Primăria Cârța la șase voturi. ”A fost grup infracțional organizat!”

30 Septembrie 2020 14:43

Cristin Magheru a pierdut Primăria Cârța la șase voturi. ”A fost grup infracțional organizat!”

actualizare, ora 18

Soacra a fost trimisă de FDGR, nu de PNL. Iar vinul și purceii reprezintă mita electorală a fostului

Daniela Mihu, cea pe care dostul primar, Cristin Magheru o numește ”cumnata contracandidatului” a vrut să explice mersul evenimentelor din Cârța. ”Din spusele domnului Magheru, contracandidatul a vrut să-și pună soacra în circumscripție. Într-adevăr, soacra domnului actual primar a fost solicitată de către FDGR în circumscripție, dar doamna a trimis-o declarație și noi avem declarația, spunând că ea nu poate să participe la alegerile din acest an, pentru că unul dintre candidați este ginerele ei. Și avem dovada. Doi la mână, cumnata din articol sunt chiar eu. Noi nu suntem cumnați, eu nu sunt căsătorită, încă, nu suntem niciun fel de rude, ca să înțelegeți”, a explicat Daniela Mihu.

Cea care a fost reprezentantul FGDR, după ce soacra liberalului s-a retras din circumscripția electorală, spune că are dovezi care arată cum s-a dat mită electorală în timpul campaniei din Cârța. ”Trei la mână, nimeni nu a dat în satul acesta mită electorală, doar dânsul a dat mită electorală și nu prin el, prin alții care s-au dus cu purceii, cu vinul și avem și dovada asta, doar că noi nu am vrut să dăm mai departe, să nu facem un scandal din asta, i-am lăsat pe ei să declare ce vor. Voturile s-au câștigat la libera alegere a oamenilor. Oamenii au decis  că trebuie o schimbare, pentru că domnul a vândut destul și domnul 20 de ani a fost de ajuns și da, șase voturi au contat.  Dacă vorbim de furtul alegerilor, doamna care a fost din partea lor, a lăsat de dorit. Să nu zic mai departe, nu dau alte detalii. De duminică ne înfruntăm cu minciuni peste minciuni”, a mai spus Daniela Mihu.

articolul inițial

Primar de 20 de ani în Cârța, Cristin Magheru (PSD), a fost înfrânt în urma alegerilor de duminică de Daniel Cîndulețiu (PNL). Conform datelor Autorității Electorale Permanente, scorul a fost 300 la 294, însă fostul primar acuză mai multe ilegalități în desfășurarea întregului proces electoral.  ”S-au organizat ăia foarte tare, aș putea spune că s-au organizat într-un grup infracțional nemaivăzut. Și-au pus oameni în secție, și-au pus inclusiv președintele de la Circumscripția electorală. Luni mi-am dat seama ce țeapă mi-am luat”, povestește fostul primar.

Președintele circumscripției electorale, plecat la fragi și mure

Magheru spune că președintele Circumscripției electorale a fost părintele unuia din copiii învățătoarei Cîndulețiu, soția actualului primar. ”Președintele, când a venit în prima zi, s-a dus cu cumnata candidatului și cu încă unul cu care era neam cu ei la ea acasă. I-am atras atenția, măi omule, ce dracu faci? ”Păi eu nu cunosc pe nimeni, m-au chemat la niște mure, la niște fragi”, mi-a zis. Am zis că nu-i prea în regulă să se ducă. Că nu ne cunoaștem – zice. Am zis bine, am avut încredere în om. L-am crezut. Doar nu sunt paranoic, mă gândeam. Omul nostru care era și el în circumscripție nu a fost luat la mure. Luni, aflu că avocatul are copil mic și e la școala din Sibiu, în care se află și copilul contracandidatului. Și să nu zică că nu se cunosc, pentru că nevasta contracandidatului e învățătoarea copilului președintelui de circumscripție. El era omul nevinovat, dar descoperit doar luni, din păcate”, spune Magheru.

”Am fost convins că oricât fură, nu au cum să se pună cu mine”

Fostul primar spune că nu și-a pus niciodată problema că poate pierde alegerile, după lucrurile pe care le-a realizat în comună, timp de 20 de ani. În plus, susține, el a văzut pe camerele de supraveghere amplasate în comună și monitorizate din primărie cum au manipulat liberalii votanții.

”Eu am stat în casă, nu am mers nicăieri. Eu nu am neamuri în Cârța, n-am nevastă, nu am avut niciodată vot sentimental în 20 de ani de primărie. Ăștia în schimb, un grup infracțional organizat, și susțin asta când vreți, pentru că în ziua alegerilor și în toată campania au mituit țiganii. Țiganii au zis să mai fie încă două luni de campanie, că e bine. Eu am fost convins că oricât fură, nu au cum să se pună cu mine. Întotdeauna i-am bătut. 377 la 117, asta a fost ultima dată. Am zis că cu tot furtul lor, nu au cum să învingă. Mi-a zis unul că - dacă venea cineva la mine să pun pariu că te bat ăștia, făceam pariu pe casa mea și eu azi nu mai aveam casă. I-am zis - norocul tău, că ai rămas cu casă. Au vrut să o pună vicepreședinte la secție pe soacra contracandidatul. Au schimbat-o cu alta care e înrudită cu contracandidatul, dar nu era de gradul doi și a fost bine și eu atrăgeam atenția să fie corecți și să nu fure!” povestește primarul.

”Bă, am găsit voturile!”

Cristin Magheru îl acuză inclusiv pe polițistul din comună că face parte din echipa care a fraudat alegerile locale. ”15 oameni, în frunte cu contracandidatul au stat în fața secției de votare, pe trotuar, de la ora 7 la 12, 1 noaptea. Se văd pe camerele de la primărie. Veneau oameni și ăștia tăbărau pe ei și le arătau de pe panou cu cine să voteze. Am făcut sesizare la polițistul din comună, dar și el face parte din grupul infracțional organizat”, se plânge fostul primar. ”Se vede cum se duc la fiecare om și îi învață cum să voteze. S-a terminat votarea și grupul infracțional, când toți primarii se știau la ora 10, la Cârța s-a știut la ora 1. Grupul infracțional a zis că nu deschidem voturile de primar, prima dată, că nu putem fura, să le deschidem la consilieri, la Consiliul Județean, deschidem la președintele Consiliului Județean, deschidem la consiliul local și la ora 12 deschidem și la primar. După numărare a fost 194 la 194. ”Au dispărut voturile, unde sunt voturile, că nu sunt în urnă” – ziceau ei. ”Poate sunt printre celelalte”.  ”Păi pe ălea le-am numărat”. ”Bă, am găsit voturile!”, au găsit în final. Procesul verbal corect, după numărarea buletinelor existente 194 la 194. Le-au renumărat și au ajuns la 94-93. Votul corect. În condițiile în care aveau 10 voturi lipsă. Pe urmă au început să mai apară câte un buletin. Au ajuns la 300, dar nu li s-a închis nici așa. Au ștampilat în circumscripție buletine noi, că în secția de votare nu mai aveau tuș în călimară”, acuză Magheru.

Sursa foto: Facebook

”Nu vreau să fiu primar la niște gunoaie”

Fostul primar spune că atunci când a văzut cum se desfășoară votul, s-a decis să-și dea demisia, chiar dacă va câștiga alegerile. ”Am zis că nu mai vreau să fiu primar la gunoaie. Nici la 10, nici la 20, nici la un vot diferență. Nu stau la un vot. Puteți număra, că nu stau.  Era circ - hai că am mai găsit un vot. Acum toți se dau în gât. Stăteau oamenii lor în primărie, să citească romane. Citeau de fapt de pe listele electorale, să vadă cine a ajuns la vot și mergeau după oameni cu mașina. Șeful de post, miliția din secția de votare, ținea evidența prezenței. Bravo, sunteți primari! Eu nu vreau să fiu primar la niște gunoaie”, a mai spus Cristin Magheru.

”Nu am proiect, nu am SF, nimic. Am doar execuție și e foarte bine”

Cristin Magheru spune că ce s-a realizat în Cârța s-a putut face doar prin asumarea responsabilității și că noua echipă nu va reuși să facă nimic. ”Toată lumea apreciază ce am făcut eu, faceți și voi, să văd. Tot ce vedeți în Cârța, a fost asumat. Meritul este numai al meu. Nu am proiect, nu am S.F. (n.r. studiu de fezabilitate), nimic. Am doar execuție și e foarte bine executat, că am stat zile și nopți acolo. Dacă e urât, dacă e prost, eu sunt de vină. Dacă România se îndreaptă spre ce au făcut ăștia aici și se pare că da, eu cu experiența mea vă spun, la 60 de ani, mâine, dacă aș fi mai tânăr, în Tanganica m-aș duce, numai aici să nu mai stau. Ne așteaptă vremuri grele”, concluzionează fostul primar.

”Noul primar: scrieți ce spune primarul”

Noul primar al comunei, liberalul Daniel Cîndulețiu, ne-a închis telefonul când a auzit că am vorbit inițial cu fostul primar. Supărat că Turnul Sfatului a scris imediat după alegeri că la Cârța se renumără de mai multe ori voturile, Cîndulețiu ne-a trimis la fostul primar. ”Ați scris numai baliverne. Ce balotaj a fost? Cum scrieți până nu se termină procesul verbal, unde scrie câte voturi sunt în favoarea mea și în favoarea fostului primar? De ce scrieți povești aiurea? Ați publicat un articol înainte să se încheie un proces verbal. Cu renumărarea voturilor, altă prostie. De unde știți că s-au renumărat voturile? Primarul a zis? Atunci scrieți ce spune primarul”, a spus primarul PNL, înainte de a închide conversația.

Primarul, alături de prieteni, după aflarea rezultatelor. Cîndulețiu este cel cu eșarfa cu tricolor. sursa foto: Facebook

 

Alegeri la Cârța

Pentru primar

Total alegători înscriși în liste: 1.023

Total alegători prezenți la urne: 617

Prezența: 60,31%

Total voturi valabil exprimate: 594

Total voturi nule: 23

Cîndulețiu Daniel (PNL) – 300 de voturi

Magheru Cristin (PSD) – 294 de voturi

 

Pentru Consiliul Local

Total alegători înscriși în liste: 1.023

Total alegători prezenți la urne: 617

Prezența: 60,31%

Total voturi valabil exprimate: 597

Total voturi nule: 20

Cîndulețiu Daniel (PNL) – 316 de voturi

Magheru Cristin (PSD) – 281 de voturi

În urma voturlui, PNL va avea cinci consilieri, iar PSD – 4.

 

Vizualizari: 6438

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Un Alegator

Acum 3 săptămâni

Pacat, nu sunt sustinator PSD dar acest primar a fost o exceptie! Se pot vedea in comuna proiectele fostului primar. Pacat ca din ambitia unora va avea de suferit toata comunitatea. In ziua votului, actualul castigator al alegerilor, a stat toata ziua langa usa sectiei de votare, influentand alegatorii. Sper ca fostul primar sa faca sesizare pentru renumararea voturilor, renumararea buletinelor de vot anulate, reanalizarea voturilor nule si vizualizarea imaginilor video din sectia de votare din momentul numararii voturilor. (La ultima participare a mea in sectia de votare procesul de numarare al voturilor a fost ,obligatoriu, inregistrat video)
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 săptămâni

Pesedistii , cei mai mari hoti , au ajuns sa strige "Hotii!" Nu v-ar fi rusine , ba! N-ati furat destul?
Raspunde

Arthur Wagner

Acum 3 săptămâni

Sa lase naibi astea ca singur a facuto....stie el.de ce
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus